Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 2. 2022,
14.31

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Turčija Shante Evans Nika Barič

Četrtek, 10. 2. 2022, 14.31

2 leti, 2 meseca

Nika Barić

Kapetanka slovenske reprezentance se seli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Nika Barič | Nika Barić se seli v Turčijo. | Foto Vid Ponikvar

Nika Barić se seli v Turčijo.

Foto: Vid Ponikvar

Kapetanka slovenske košarkarske reprezentance Nika Barič bo kariero nadaljevala v Turčiji, kamor se seli iz ruskega Dinama iz Kurska. Okrepila je zvezdniško ekipo kluba Cukurova iz Mersina, ki je trenutno vodilna v turškem prvenstvu, visoke načrte pa ima tudi v evropskem pokalu, je na spletni strani zapisala Košarkarska zveza Slovenije. V Turčijo se je preselila tudi Shante Evans, ki je okrepila Galatasaray.

Devetindvajsetletna Baričeva je v Turčiji igrala že v pretekli sezoni, ko je branila barve Elaziga. Pred začetkom letošnjega prvenstva se je vrnila v Rusijo k Dinamu iz Kurska ter tako združila moči z reprezentančno soigralko Evo Lisec.

V ruskem prvenstvu je zaigrala na dvanajstih tekmah. V povprečju je igrala 18 minut na tekmo ter v tem času beležila dobrih šest točk, štiri podaje in dva skoka. V najelitnejšem ženskem klubskem tekmovanju je zaigrala na trinajstih tekmah ter na parketu preživela dobrih 16 minut in dosegala po slabe tri točke in podaje na tekmo.

Sicer pa turški Cukurov velja za zelo ambiciozen klub. V ekipi ima nekaj odličnih posameznic, kar dokazujejo tudi na igrišču. Trenutno so vodilna ekipa turškega prvenstva, v evropskem pokalu pa bodo v naslednjem tednu lovile uvrstitev v osmino finala.

Kapetanka Slovenk je bila leta 2012 s strani Minnesote kot dvajseta izbrana na naboru lige WNBA. Za slovensko izbrano vrsto je debitirala 27. avgusta 2008, do danes pa je zbrala 48 uradnih nastopov.

Iz španske Avenide se v Turčijo seli tudi nekdanja slovenska reprezentantka Shante Evans. Po novem bo nosila dres Galatasaraya. Američanka s slovenskim potnim listom, ki je za izbrano vrsto odigrala 19 uradnih tekem, je reprezentančno kariero končala po lanskem evropskem prvenstvu.

Preberite še:

Košarka (Ž): Slovenija - Turčija
Sportal Slovenke za zgodovinsko zmago nadigrale Albanke
Ne spreglejte