Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
17. 12. 2014,
11.45

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Union Olimpija Dino Murić Eurocup

Sreda, 17. 12. 2014, 11.45

7 let, 12 mesecev

Kapetan Olimpije: Imamo Vasa, ki se dnevno "tepe" z Omićem

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Košarkarji Uniona Olimpije bodo danes odigrali zadnji krog uvodnega dela Eurocupa. Napredovanje imajo že nekaj časa zagotovljeno, vprašanje pa je le, ali bodo osvojili tretje ali četrto mesto.

Že pred tekmo z Rigo, ki se bo začela ob 20.30, bo nekaj več znanega pri razvrstitvi skupine D Eurocupa. Union Olimpija bi namreč ob zmagi Himkija nad Zenitom lahko tudi izgubila in bi osvojila tretje mesto, v nasprotnem primeru pa bo morala na domačih tleh premagati Rigo, od katere je bila na gostovanju boljša s 83:74, če bo želela drugi del začeti s tretjega izhodišča.

Na prvi tekmi Dino Murić še ni bil aktiven, zdaj pa se že vrača v tisto formo, s katero je bil v zadnji sezoni gonilna sila Olimpije.

"Če bo Himki zmagal, bomo že pred našo tekmo tretji in nam dvoboj z Rigo ne bo pomenil nič. Sicer pa smo se povsem normalno pripravljali. Ne izbiramo tekem. Gremo s polno paro in upam, da bomo zmagali. V Rigi smo dobro igrali, zakaj ne bi še danes," pravi kapetan zeleno-belih.

Ti bodo danes nastopili brez pravega centra, saj ima Alen Omić zlomljen nos in bo izpustil ta dvoboj, zato bo zelo pomembna angažiranost pri skokih. Kako bodo nadomestili njegovo odsotnost? "Z borbenostjo. Imamo mladega Vasa (Vasilije Vučetić, op. p.), ki na vsakem treningu vadi 150-odstotno. Enako je na tekmah. Z Omićem se vsakodnevno 'tepe' na treningih. Tudi Omiću ni lahko, ker ima za seboj nekoga, ki ima veliko željo in ki je že pokazal, da je dober igralec," odgovarja Murić, ki tudi sam veliko pripomore k skakalnemu delu Olimpijine igre.

So pa misli košarkarjev Olimpije že nekoliko pobegnile k soboti, ko se bodo v Novem mestu na večnem derbiju pomerili proti aktualnim prvakom. Zavedajo se namreč, da bo v ligi ABA do konca koledarskega leta naporen ritem tekem in bo vsaka zmaga izjemnega pomena pri ohranitvi statusa najboljših v regionalnem tekmovanju.

Ne spreglejte