Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
1. 6. 2016,
18.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

LeBron James Russell Westbrook Kevin Durant Cleveland Cavaliers Golden State Warriors Stephen Curry NBA

Sreda, 1. 6. 2016, 18.00

6 let, 7 mesecev

PRED FINALOM LIGE NBA

Jih lahko po takšni bitki sploh še kaj zaustavi?

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Prvaki lige NBA Golden State Warriors bodo naslov znova branili proti Cleveland Cavaliers, ki ima za razliko od lani zdrave vse zvezdnike v svojih vrstah. Lahko Stepha Curryja in druščino po preživeti borbi proti Oklahomi še kdo zaustavi?

Zgodba najbolj vroče ekipe v ligi NBA Golden State Warrors je bila blizu konca, a se še nadaljuje. V finalu konference so jih v rekordni sezoni, ko so presegli mejnik Chicago Bulls in takratnega prvega zvezdnika Michaela Jordana, skoraj zaustavili košarkarji Oklahome.

Te so že vodili z 3:1 v zmagah in bili na pragu svojega prvega finala po štirih letih, vendar se prvaki lige niso predali in postali 10 moštvo od 233, ki je bilo v takem položaju, s popolnim preobratom.

"Celotna končnica je zame kot vlakec smrti. Nikoli nismo izgubili vere vase," je po drugi zaporedni uvrstitvi v veliki finale dejal Curry.

Ta se je po poškodbi, ki jo je staknil v prvem krogu končnice proti Houstonu, na odločilni sedmi tekmi proti Oklahomi prikazal najboljšo predstavo in še enkrat dokazal, zakaj so ga drugič zapored izbrali za najkoristnejšega igralca lige.

Prvaki so potrebovali sedem tekem za vnovično uvrstitev v veliki finale. | Foto: Prvaki so potrebovali sedem tekem za vnovično uvrstitev v veliki finale.

Jih lahko kdo zaustavi?

Golden State je proti Russellu Westrbrooku in Kevinu Durantu, zvezdnikoma Oklahome, prvič v letošnji sezoni bil v tako težkem položaju in soočen s tem, da bi se lahko sezona za njih končala prej, kot bi si želeli.

Na odločilni tekmi so se še 17ič v sezoni vrnili po dvomestnem zaostanku in na koncu slavili.

"Če me vprašate, zakaj nekateri še naprej dvomijo o Curryjevi žilavosti je to zato, ker izgleda kot 12-letnik," je po uvrstitvi v finale dejal trener Golden Statea Steve Kerr.

Zdaj, ko so preživeli tri tekme, katere so morali dobiti, če so želeli braniti naslov šampionski prstan, se zdi, da so se znova vrnili na raven, kjer so bili po rednem delu in razmerju 73 zmag ter le devet porazov.

 

Ponovitev lanskega finala, z manj poškodovanimi

Na zadnji stopnički v ligi NBA jim bodo nasproti znova stali košarkarji Cleveland Cavaliers. Za njihovega zvezdnika LeBrona Jamesa bo to že šesti zaporedni finale, tokrat pa bo imel tudi pomoč Kevina Lovea in Kyriea Irvinga, ki sta lanski finale izpustila zaradi poškodbe.

James ima v žepu dva šampionska prstana, oba v dresu Miamija, medtem, ko mu s Clevelandu še ni uspelo priti na vrh.

"To je velik uspeh. Moraš spoštovati, kar mu je uspelo, vendar na igrišču ne bom razmišljal o tem," je Curry dejal o velikem tekmecu v finalu James.

Cleveland je na Vzhodu sprehodil do finala in v celotni končnici izgubil le dve tekmi in je prost že od prejšnjega torka, medtem ko je Golden State odigral tri tekme več.

Ne spreglejte