Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 11. 2012,
21.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 24. 11. 2012, 21.05

8 let

James se je izvlekel iz klešč bivših, Biki premočni za Udriha

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V ligi NBA je LeBron James proti svojemu bivšemu klubu le slavil zmago, čeprav mu skoraj do konca ni kazalo dobro. Milwaukee Bucks so klonili pred Chicago Bulls s 86:93, Beno Udrih pa je dal 12 točk.

Še manj kot dve minuti pred koncem je bil Miami proti Clevelandu, nekdanji ekipi LeBrona Jamesa, v precejšnji kaši. Zaostajal je namreč za sedem točk, a se vseeno uspel izvleči z delnim izidom 9:0, zadnje štiri točke so bile delo Raya Allena, v pomembni obrambni akciji se je v odločilnih trenutkih z blokado Jeremyju Pargu izkazal Dwyane Wade. To je bila četrta zaporedna zmaga prvakov. Cleveland je imel dober večer, v tretji četrtini je vodil že za 13 točk. Osem od devetih njegovih košarkarjev, ki so stopili na parket, je doseglo vsaj 10 točk. Za tri so gostje metali 14/31 in izsilili 18 izgubljenih Miamijevih žog, po katerih so dosegli 22 točk.

Milwaukee Bena Udriha je na domačem parketu s 86:93 izgubil proti Chicago Bulls, slovenski legionar je v 16 minutah, ki jih je preživel na parketu, prispeval 12 točk, skok, blokado in podajo. Pri bikih sta blestela Carlos Boozer z 22 točkami in 19 skoki ter Richard Hamilton z 22 točkami. Luol Deng je dodal 14 točk in osem skokov. Pri domačem moštvu Bucks sta bila najuspešnejša Brandon Jennings s 23 točkami in Monta Ellis s 17 točkami.

Šestnajstkratni prvaki lige NBA Los Angeles Lakers so v gosteh ugnali Dallas Mavericks s 115:89. Jezerniki so prvič zmagali na zadnjih petih tekmah v gosteh ter se tako izognili najslabšemu uvodu v sezono v zadnjih 20 letih. Trije košarkarji Los Angelesa so dosegli po 19 točk, Metta World Peace, ki je zadel pet trojk, Kobe Bryant in Antawn Jamison. Pri Dallasu sta se najbolje izkazala rezervista Vince Carter s 16 in Jae Crowder s 15 točkami.

Ne spreglejte