Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 12. 2013,
16.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

San Antonio Spurs Miami Heat Indiana Pacers

Sobota, 7. 12. 2013, 16.29

8 let

Indiana po zmagi nad Parkerjem in druščino ostaja na vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
LeBronu Jamesu je malo zmanjkalo do trojnega dvojčka na obračunu z Minnesoto, zbral je 21 točk, 14 skokov in 8 podaj. Indiana je prekinila niz neuspehov v San Antoniu, kjer je slavila po 11 letih.

Košarkarji Indiane so San Antonio Spurs premagali z odlično igro v tretji četrtini (dobili so jo s 35:17) in razpoloženim Paulom Georgeem. Ta je tekmo končal pri 28 točkah, košarkarji Indiane pa so z zmago 111:100 končali niz 11 tekem brez zmage proti Ostrogam, ki se je začel aprila 2007, poleg tega so v gosteh zmagali prvič po letu 2002. Za Indiano je David West dodal 20 točk.

Z 28 točkami je tekmo končal tudi nemški zvezdnik Dirk Nowitzki. Zmago njegovemu Dallasu (108:106) pa je na tekmi v Portlandu tokrat zagotovil Monta Ellis s košem ob zvoku sirene. Prvi zvezdnik Miamija LeBron James je bil blizu trojnemu trojčku, zanj sta mu zmanjkali dve podaji. Na tekmi z Minnesoto, ki so jo James in soigralci dobili zanesljivo s 103:82, je namreč dosegel 21 točk, 14 skokov in osem podaj.

Bolj tesno je bilo v Clevelandu, kjer so domači premagali Los Angeles Clippers z 88:82. Domačega zvezdnika Kyria Irvinga je med tekmo zmotil navijač, ki je pritekel na igrišče in se ga dotaknil, preden so ga varnostniki odstranili s terena, vseeno pa je Irving zbral 20 točk in bil skupaj s Tristanom Thompsonom najboljši pri domačih. Za četrto zmago Detroita v nizu ima največ zaslug Brandon Jennings, ki je v Chicagu tekmecem nasul 33 točk, največ v tej sezoni. Pri številki 30 se je ustavil košarkar Golden Stata Klay Thompson, ki je prispeval levji delež k zmagi nad Memphisom.

Po podaljšku se je končal dvoboj med Sacramentom in Utahom. Dodatni del igre je Sacramentu zagotovil Ben McLemore s trojko tri sekunde pred koncem, v podaljšku pa so bili nato kralji vladarji na igrišču in na koncu zmagali s 112:102. Isaiah Thomas (tekmo je končal pri 26 točkah) jih je šest dosegel v podaljšku, še dve točki več je zbral njegovi soigralec DeMarcus Cousins.

Ne spreglejte