Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 10. 2022,
6.25

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,78

6

Natisni članek

Dallas Mavericks Brooklyn Nets Luka Dončić Luka Dončić NBA Liga NBA

Petek, 28. 10. 2022, 6.25

1 leto, 2 meseca

Incident v Brooklynu. Navijač kozarec, poln ledu, usmeril v Dončića. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,78

6

Dončić | Luka Dončić je s svojo vrhunsko predstavo tako razhudil enega izmed navijačev Brooklyna, da ga je ta skušal zadeti s kozarcem, polnim ledu. | Foto Reuters

Luka Dončić je s svojo vrhunsko predstavo tako razhudil enega izmed navijačev Brooklyna, da ga je ta skušal zadeti s kozarcem, polnim ledu.

Foto: Reuters

Igral se je podaljšek, Dallas Mavericks so na krilih Luke Dončića vodili za devet točk (125:116) in se spogledovali z zmago, nato pa je eden izmed nezadovoljnih gledalcev v Barclays Centru poskrbel za nevsakdanji incident na tekmah lige NBA.

Luka Dončić
Sportal Dončić čaral, navdušil in v Brooklynu pisal zgodovino! #video

Kaj se je zgodilo? Slabi dve minuti pred koncem, ko je Dallas vodil za devet točk, Kevin Durant pa izvajal prosti met, je proti parketu poletel kozarec, poln ledu. To je bil prizor, ki bi ga lahko veliko hitreje pripisali vročekrvnim nogometnim navijačem, na tekmah lige NBA, kjer vlada drugačna kultura obiskovalcev športnih spektaklov, pa so takšni incidenti redkost. Zato je bilo začudenje vseh, ki so spremljali dvoboj v Brooklynu, še toliko večje.

Kozarec, poln lednih kock, je padel v neposredno bližino Luke Dončića. To je le še podkrepilo prepričanje, da je bila mrzla pošiljka namenjena prav 23-letnemu slovenskemu reprezentantu, ki je tisti večer spravljal v obup košarkarje Brooklyn, izjemno predstavo pa kronal s prvim trojnim dvojčkom v sezoni (41 točk, 14 asistenc, 11 skokov in 3 ukradene žoge).

Gledalec, ki je kozarec zalučal na igrišče, na srečo ni bil natančen. Je pa poskrbel za krajšo prekinitev, saj je bilo treba igrišče očistiti, da se je lahko razburljiv dvoboj odigral do konca. Ameriški mediji poročajo o tem, da so varnostniki neotesanca, ki si je dovolil takšno potezo, v dvorani hitro prepoznali in mu odvzeli prostost.

Ne spreglejte