Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 3. 2013,
14.07

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga ABA Krka Igokea

Nedelja, 17. 3. 2013, 14.07

4 leta, 1 mesec

Igokea proti Krko po evroligo: Navijačem želimo podariti prvo mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V predzadnjem krogu lige ABA bodo Novomeščani gostovali pri vodilnemu moštvu prvenstva Igokei, ki bi si z zmago proti slovenskim prvakom dokončno zagotovila prvo mesto.

Praktično vso sezono koškarji Igokee že vztrajajo na vrhu razpredelnice lige ABA. Dokončno prvo mesto po rednem delu si lahko zagotovijo na domačem parketu proti slovenskim prvakom iz Novega mesta. Moštvo iz Aleksandrovca je v prejšnjem krogu v gosteh pri Partizanu zabeležilo šesti poraz. Na zadnji domači tekmi jim bodo nasproti stali košarkarji Krke, ki so izgubili zadnje tri tekme. "Popolnoma smo analizirali igro Krke in v polni pripravljenosti pričakujemo tekmo," je jasen trener Igokee Dragan Bajić. Pred domačimi navijači si želijo potrditi prvo mesto in s tem vstopnico za najmočnejšo klubsko tekmovanje v prihodnji sezoni. "Imamo priložnost, da si pred domačimi navijači zagotovimo prvo mesto, vseeno pa nismo favoriti. V tako močnem tekmovanju se ne da deliti moštva na težka in lahka, saj nas to lahko drago stane. Proti Krki pričakujem popolno zbranost svojih fantov in verjamem, da nam bo takšen pristop prinesel zmago," opozarja svoje fante strateg vodilnega moštva jadranske razpredelnice.

"Zapreti moramo vse poti do koša"

V primerjavi z zadnjo tekmo bodo morali zmagovalci bosanskega pokala v letošnji sezoni popraviti predvsem skok, ki je popolnoma odpovedal na zadnji tekmi proti črno-belim iz Beograda. "Proti Partizanu smo popolnoma zatajili pri skoku. Resnica je, da Krka ni Partizan, vseeno pa moramo zapreti vse poti do koša," je še dejal Bajić.

Prvi medsebojni dvoboj v letošnji v Novem mestu so z odličnim drugim polčasom zlahka dobili košarkarji Igokee. Po prvem polčasu so še zaostajali za tri točke, vendar v drugem delu Krki dovolili le 26 točk in slavili z 20 točkami razlike (83:63). Na zadnjem gostovanju v ligi ABA bodo Krkaši pogrešali Eda Murića.

Ne spreglejte