Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
26. 6. 2015,
7.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NBA

Petek, 26. 6. 2015, 7.46

7 let, 12 mesecev

Hrvata na naboru za ligo NBA izbrali kot petega, Latvijec celo pred njim

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prvi mož nabora za košarkarsko ligo NBA je postal Kart-Anthony Towns, ki je postal član Minnesote. Od Evropejcev so najvišje izbrali Latvijca Krstapsa Porzingisa, Hrvata Maria Hezonjo pa kot petega.

Devetnajstletnega centra, ki je visok 215 centimetrov, je kot prva izbrala Minnesota. Kot poudarjajo onstran luže, zanj velja, da je zelo dober bloker, dober skakalec, mobilen v obrambnih nalogah … V zadnji sezoni je imel povprečje 10,3 točke, 6,7 skoka, 2,3 blokade …

Bistveno boljšo statistiko je imel D'Angelo Russel, ki se je lahko pohvalil z 19,3 točke, 5,7 skoka, petimi podajami na tekmo, 19-letnega organizatorja igre pa je v svoje vrste zvabilo moštvo Los Angeles Lakers.

Kot tretji je bil izbran še en center, ki je prišel z Univerze Duke. Jahlil Okafor je delal pod taktirko ameriškega selektorja Mika Krzyzewskega, tudi on pa je bil s 17,3 točke in 8,5 skoka gonilna sila Duka. Pod svoje okrilje so ga vzeli pri Philadelphii.

Kot četrti obraz nabora smo lahko videli Evropejca Kristapsa Porzingisa. Latvijec, ki je letos dopolnil 20 let, je bil v zadnji sezoni član Seville. 215 centimetrov visok košarkar je imel v nedavno končani sezoni povprečje 10,7 točke, 4,8 skoka in eno blokado v 21 minutah igre. Latvijca so izbrali New York Knicks.

Naslednji v vrsti je bil Hrvat Mario Hezonja. Član Barcelone je navdušil vodilne pri Orlando Magic, še vedno pa se lahko pohvali, da je v zadnji sezoni izenačil rekord v španskem prvenstvu, potem ko je na eni tekmi zadel osem trojk v osmih poskusih.

Soigralec Eda Murića pri Partizanu Nikola Milutinov je bil izbran kot 26., igral bo pri San Antonio Spurs.

Minnesota je izbrala Turka Cedija Osmana (31.), Španec Willy Hernangomez (35.) in Litovec Arturas Gudaitis (47.) sta se znašla na seznamu Philadelphie, Šveda Marcusa Erikssona (50.) je izbrala Atlanta, Španca Daniela Dieza (54.) Utah, Srba Nikolo Radičevića (57.) Denver, Grka Dimitriosa Agravanisa (59.) Atlanta, še enega Srba Luko Mitrovića (60.), ki je član Crvene zvezde, pa Philadelphia.

Ne spreglejte