Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
25. 10. 2017,
11.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

Natisni članek

NBA Tokio 2020 olimpijske igre Rado Trifunović Goran Dragić Goran Dragić

Sreda, 25. 10. 2017, 11.30

6 let, 6 mesecev

Goran Dragić vendarle še ni zaprl reprezentančnih vrat

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

Ob robu priprav na tekmo Miamia s SA Spurs, ki jo utegne Goran Dragić izpustiti zaradi lažje stegenske poškodbe, je iz ZDA pricurljala izjava dosedanjega kapetana slovenske reprezentance o morebitnem nastopu na olimpijskih igrah.

Goran Dragić | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Po dveh zmagah na uvodnih treh tekmah bo Miami v noči s srede na četrtek v svoji AmericanAirlines Areni gostil San Antonio Spurs. Nastop enega od treh kapetanov floridskega moštva Gorana Dragića je zaradi udarca v stegno nekoliko vprašljiv. Vseeno pa težave Ljubljančana, ki je na uvodnih tekmah v povprečju vknjižil 19,7 točke, 5 asistenc in 3,7 skoka, niso takšne narave, da bi bil lahko trener Miamija in znanec iz Stožic Erik Spoelstra, ki v Gogiju vidi vodjo ekipe, v skrbeh.

O reprezentanci …

Kljub osredotočenosti na klubsko sezono, za Dragića že deseto v severnoameriški poklicni ligi NBA, pa tudi v ZDA še vedno odmeva uspeh slovenske reprezentance na EuroBasketu 2017. Ker je Dragić večkrat namignil, da je bil to njegov reprezentančni labodji spev, so o prihodnosti v državni reprezentanci dosedanjega kapetana pobarali tudi ameriški novinarji. V pogovoru za Palm Beach Post je 31-letni branilec potrdil, da se v bližnji prihodnosti ne vidi v reprezentanci, kar naj bi povedal tudi novemu selektorju Radu Trifunoviću. A v isti sapi je dodal, da vrat vendarle ni dokončno zaprl.

Olimpijske sanje

Motiv, zaradi katerega bi bil Dragić pripravljen pojesti hlebec zarečenega kruha in preklicati reprezentančni umik, bi bile lahko olimpijske igre. Slovenija je do zdaj igrala na trinajstih evropskih in treh svetovnih prvenstvih. Na olimpijskih igrah še nikoli."To bi bilo nekaj posebnega. Nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo čez tri leta. Zato je to vprašanje še odprto," je za Palm Beach Post dejal Goran, ki se dobro zaveda, da pot do Tokia 2020 vodi prek svetovnega prvenstva na Kitajskem leto pred tem ali dodatnih kvalifikacijskih turnirjev.

Goran Dragić in reprezentančna upokojitev

"Gogi" je za slovensko reprezentanco igral na EP 2007, 2009, 211, 2013 in 2017 ter na SP 2006, 2010 in 2014. Zaigral je tudi k kvalifikacijah za zadnji EuroBasket, med katerimi je prvič dejal: "Na mladih svet stoji. Osrednji del reprezentančne kariere je za menoj. Morda bom s fanti le še letos in prihodnje leto, nato pa bo napočil čas za slovo in nove obraze." Letos je bil že bolj odločen. "To je moja zadnja reprezentančna akcija. Stoodstotno," je dejal in priznal, da tudi olimpijski motiv ni dovolj velik.

Video: Izjava Gorana Dragića, 6. 8. 2017 v Mariboru


Do zasuka je prišlo na vrhuncu evforije, ki jo je povzročil EuroBasket. Takrat je namignil, da vendarle še ni povsem dokončno odločen. Ob vrnitvi v domovino pa je bil čustveno tako razrvan, da je raje odklonil pogovore o svoji reprezentančni prihodnosti. Zdaj, kot vse kaže, upokojitev velja, a so olimpijska vrata priprta.

Ne spreglejte