Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
2. 11. 2021,
10.33

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,31

7

Natisni članek

Toronto Raptors Goran Dragić Goran Dragić

Torek, 2. 11. 2021, 10.33

2 leti, 5 mesecev

Goran Dragić se je znašel v nezavidljivem položaju

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,31

7

Goran Dragić | Goran Dragić že četrto tekmo zapored ni igral za Toronto.  | Foto Reuters

Goran Dragić že četrto tekmo zapored ni igral za Toronto.

Foto: Reuters

Kapetan zlate slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić se je pri Toronto Raptors znašel v nemilosti. Zadnje štiri tekme je, čeprav je zdrav, presedel na klopi in ni dobil priložnosti za igro. Zaradi tega se pojavlja vse več govoric, da bi lahko slovenski igralec kmalu zamenjal klub.

Goran Dragić
Sportal Toronto do zmage, se Dragić že pripravlja na selitev?

Ko so letos poleti Miami Heat in Toronto Raptors izpeljali zamenjavo, v katero sta bila vključena tudi zvezdnika Kyle Lowry in Goran Dragić, se je slovenski košarkar zaradi izjave, da kanadsko moštvo ni na vrhu njegovih želja, znašel v nemilosti.

Sicer se je opravičil za izrečeno, a tudi zdaj je videti, da v Torontu ni zadovoljen. Štiri tekme zapored je oblečen zgolj sedel na klopi, kar se mu je zgodilo prvič, odkar je bil kot novinec pri Phoenix Suns rezerva za legendarnega Steva Nasha.

Luka Dončić
Sportal Dončićeva trojka v središču pozornosti, a zvezdnik nečesa ne razume

Poleti do združitve v Dallasu ni prišlo. Tudi zdaj kaže, da se bo ta scenarij težko uresničil.

Gogi, ki je letos dopolnil 35 let, ima v tej sezoni 19,4 milijona dolarjev vredno pogodbo. In prav ta številka je glavni razlog za to, da Kanadčani še niso našli pravega mesta zanj. Klubi imajo proračune že dodobra zapolnjene in tovrsten znesek bi jim lahko povzročal preglavice.

Ali je Goran Dragić na izhodnih vratih? | Foto: Reuters Ali je Goran Dragić na izhodnih vratih? Foto: Reuters

Poleti je jasno izrazil željo, da bi kariero nadaljeval pri Dallas Mavericks, kjer sta njegov reprezentančni kolega Luka Dončić in nekdanji selektor Igor Kokoškov, s katerima se je med drugim veselil zlate medalje na evropskem prvenstvu v Istanbulu, vendar se ta scenarij ni uresničil.

Tudi v tem trenutku vse kaže, da bo težko odšel v teksaško mesto, saj imajo pri Dallasu mesta zapolnjena. Dragićeva pomoč bi bila vsekakor dobrodošla v končnici, kajti ob Dončiću, poškodovanem Kristapsu Porzingisu in Timu Hardawayu jr. nimajo izkušenih organizatorjev igre, košarkar iz Kosez pa je na primer leta 2020 pomagal Miamiju do vstopa v veliki finale. Pri Mavericks je sicer rezervni organizator igre Jalen Brunson, ki pa še nabira izkušnje.

Do kdaj v nemilosti?

"Ne mislim, da bo Dragić končal v Dallasu. Preprosto bo trajalo dlje, da se bo zgodilo to, za kar mnogi navijajo," je dejal priznani novinar ESPN Marc Stein. Ta meni, da bo pri njegovi menjavi potrebna potrpežljivost, saj Toronto še ni našel pravega mesta zanj, a Kanadčani upajo, da bodo menjavo vendarle izpeljali.

Pri Dragiću obstaja negotovost glede nadaljevanja kariere. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Pri Dragiću obstaja negotovost glede nadaljevanja kariere. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ker se je sezona šele začela, klubi še preizkušajo svoje sile, s katerimi želijo doseči odmevnejši rezultat v tej sezoni oziroma hoditi po začrtani poti. Ko bo nekaterim klubom začela teči voda v grlo, lahko pričakujemo, da bo Dragić s svojimi izkušnjami postal aktualen zanje. Dejstvo pa je, da ga zanimajo tisti, v katerih bi bil konkurenčen v končnici.

Do takrat pa bi bil lahko slovenski košarkar v nemilosti.

Ne spreglejte