Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
3. 9. 2014,
21.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jure Zdovc Goran Dragić Goran Dragić

Sreda, 3. 9. 2014, 21.06

8 let

Goran Dragić: Nič ne bom rekel, ker bo le še huje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski selektor Jure Zdovc je po zmagi nad Angolo dejal, da je na tekmi dal priložnost rezervistom in s tem razbremenil ključne igralce. Pravi, da bi se s porazom že izognili Američanom.

Precej hitro so sodniki razburili našega najboljšega košarkarja Gorana Dragića, ki je na začetku prve četrtine prejel osebno napako v napadu, zaradi ugovarjanja pa še tehnično napako. Ravno slabo sojenje ga je podžgalo, da je v drugi četrtini zaigral prerojeno in dosegel 14 točk – od tega štiri trojke.

"Podžgalo me je. O njih raje ne bom govoril. Malce smešno je bilo. Nič ne bom rekel, ker bo le še huje," se je sodniškega dela dotaknil kapetan.

Slovenija se je mučila z reprezentanco Angole, a je na koncu le prišla do pričakovane zmage. V zadnji četrtini je Gogi le sedel na klopi, selektor Jure Zdovc pa je prav vsem prvokategornikom namenil počitek.

Igrali niso niti njegov brat Zoran, Jure Balažič, ki je imel odlično tekmo, Alen Omić, zato pa so priložnost dobili Jaka Klobučar (23 minut), Klemen Prepelič (11), Miha Zupan (20) in Uroš Slokar, v sami končnici pa je zaradi mirnosti vstopil Domen Lorbek ter zadel štiri ključne proste mete za zmago s 93:87.

"Ni bil dogovor, tako je šla tekma in Jure se je odločil. Pred tekmo nismo imeli nobenih kalkulacij. Nekateri košarkarji so dobili več priložnosti, da se malce razletijo. Da bomo imeli v nadaljevanju prvenstva daljšo klop," je o tem, zakaj ga ob koncu nismo videli na delu, dejal Dragić.

V slovenski reprezentanci bodo proučili vse možnosti, ki vodijo našo ekipo na prvo ali tretje mesto – ti dve namreč rešita ekipo, da se z reprezentanco ZDA ne pomeri pred polfinalom. Položaj lahko zaplete nameren poraz Avstralcev proti Angoli, zato bo najprej treba počakati, kaj se bo zgodilo na četrtkovi zgodnjepopoldanski tekmi.

"Zanimivo bo. Videli bomo, katere ekipe so iz pravega testa. Danes bi mi lahko kalkulirali, a nismo. Merili bomo na zmago in na prvo mesto. Danes smo bili še previdni, da ni bilo poškodb," se je proti zadnjemu dnevu na Gran Canarii ozrl starejši od bratov Dragić.

Ne spreglejte