Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
30. 8. 2017,
21.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

1

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić EuroBasket 2017

Sreda, 30. 8. 2017, 21.00

6 let, 6 mesecev

Goran Dragić bi si rad že na začetku odprl pot do Istanbula

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

1

Slovenska reprezentanca Helsinki 2017 | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Uvodni obračun slovenske košarkarske reprezentance s Poljsko bo nasploh prvi na EuroBasketu. Kapetan Goran Dragić verjame v zmago, a opozarja na nevarnost Poljakov. Zadnji tekmi s Hrvaško sta dali dodatno mero samozavesti. "Proti Hrvatom smo dobro igrali. To nam daje dokaz, da smo dobro pripravljeni. Zdaj bomo morali to pokazati na parketu," je jasen Dragić.

Od našega poročevalca iz Helsinkov. | Foto:

"Poljaki imajo dobro ekipo. Nimajo zvezdnika, a igrajo kolektivno. Ni pomembno, če Marcin Gortat ne igra, ker kot ekipa delujejo povezano. V pripravljalnem obdobju so dobro igrali. Pred nami je prva tekma in vedno je prisoten pritisk," je prvi mož slovenske reprezentance Goran Dragić uvodoma namenil besede poljski izbrani vrsti.

Član Miami Heat se podaja v zadnjo reprezentančno akcijo, zato lahko pričakujemo njegovo požrtvovalno igro, ki pa je tako ali tako že vselej del njegovega vsakdana: "Zdaj sem miren, vendar ko bo zadnja tekma, bo povsem drugače. Ne znam opisati, kaj se bo zgodilo. Prišel je čas, da se poslovim. Vendar ne bi o tem govoril. Pomembno je, da zmagamo prvo tekmo. Veselim se turnirja. Naredil bom vse, da naredimo dober rezultat."

Žoga je posebna in mu ne diši, zato pa mu dišita zmagi proti Hrvaški, ki sta dali dokaz

Dvorana v Helsinkih, ki bo gostila tekme skupine A evropskega prvenstva v košarki. | Foto: Vid Ponikvar Dvorana v Helsinkih, ki bo gostila tekme skupine A evropskega prvenstva v košarki. Foto: Vid Ponikvar Skupaj s soigralci so v sredo drugič preizkusili Hartwall Areno, ki sprejme 13.500 gledalcev in je sicer dom hokejskega kluba Jokerit. "Dva dneva smo dobro trenirali in preizkusili dvorano. Na Poljake smo se pripravili. V tekmo gremo lahko mirno. Vsak igralec brzda čustva na drugačen način. Jaz se skušam sprostiti," pravi Gogi.

Ob pogledu zaključnih trenutkov sredinega treninga so imeli slovenski košarkarji dobro naravnane roke, pa čeprav uradna žoga, kot poudarjajo tudi v drugih taborih, ni najboljša: "Strinjal bi se z njimi. Ta žoga na evropskih prvenstvih mi ni nikoli dišala. Kadar so roke potne, težko vzameš žogo. A imajo vse ekipe enako in enake pogoje."

Zmaga bi odprla pot do Istanbula

"Zmaga proti Poljski bi nam odprla pot do Istanbula." | Foto: "Zmaga proti Poljski bi nam odprla pot do Istanbula." Prvi mož slovenske izbrane vrste se dobro zaveda, kaj prinaša zmaga proti Poljakom. Istanbul in preboj v drugi del EuroBasketa bi bila vse bližje: "Tekma je pomembna. Ne bo konec sveta, če ne bomo zmagali, a si želimo zmagati. Če jo, imamo lepe možnosti, da gremo v drugi del EuroBasketa."

Slovenija je v pripravljalnem obdobju odigrala devet tekem, če štejemo tudi tisto s Hrvaško za zaprtimi vrati. In naši južni sosedi so za konec obakrat v Stožicah padli. Najprej pred polnimi in nato še pred praznimi tribunami: "S fanti smo se dobro ujeli. Zadnji tekmi s Hrvati smo dobro igrali. To nam dajte dokaz, da smo dobro pripravljeni. Zdaj bomo morali to pokazati na parketu," je jasen kapetan Slovenije.

Ne spreglejte