Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 1. 2021,
14.29

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Pokal spar

Četrtek, 21. 1. 2021, 14.29

3 leta, 3 mesece

Finalnega turnirja Pokala Spar ne bo v februarskem terminu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Koper Primorska Cedevita Olimpija finale pokala Spar | Košarkarji Kopra Primorske so aktualni pokalni prvaki, a te lovorike ne bodo branili, saj je klub v stečajnem postopku. | Foto Grega Valančič/Sportida

Košarkarji Kopra Primorske so aktualni pokalni prvaki, a te lovorike ne bodo branili, saj je klub v stečajnem postopku.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) je v izjavi za javnost sporočila, da finalnega turnirja Pokala Spar ne bo v februarskem terminu. Razlog je ta, da na slovenskih igriščih od konca oktobra lahko tekmujejo le prvoligaši, zaradi česar turnirja 13. in 14. februarja ne bo, so še dodali iz KZS.

Po koledarju evropskih košarkarskih zvez je vikend pred zadnjim ciklom kvalifikacij za moško evropsko prvenstvo rezerviran za finalne turnirje pokalnih tekmovanj. Do prekinitve tekmovanja sta bila odigrana le uvodna kroga, nastale razmere pa ne dopuščajo izvedbe tekmovanja.

Vlada Republike Slovenije je že konec lanskega oktobra izdala Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti, ki je še vedno v veljavi in dovoljuje izvajanje tekmovanj le v najvišji kakovostni ravni nacionalnega, regionalnega, mednarodnega oziroma evropskega tekmovanja.

Skladno z odlokom se tako tudi na košarkarskih igriščih trenutno odvijata le tekmovanji 1. SKL za člane ter 1. SKL za članice, ostala članska tekmovanja in vsa tekmovanja v mlajših starostnih kategorijah pa so do nadaljnjega odložena, so zapisali pri KZS.

"Aktualni odlok torej zaenkrat ne omogoča izvedbe pokalnega tekmovanja. Košarkarska zveza Slovenije je v tekmovalnem koledarju že našla nekaj rezervnih terminov. Tako bodo prilagojen koledar pokalnega tekmovanja ter vseh ostalih tekmovanj in morebitne prilagoditve tekmovalnih sistemov znani, ko bodo ta tekmovanja dobila zeleno luč za nadaljnjo izvedbo," so sklenili pri KZS.

Ne spreglejte