Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
23. 2. 2013,
7.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sašo Filipovski Union Olimpija

Sobota, 23. 2. 2013, 7.57

8 let

Filipovski: Partizan doma ni nepremagljiv

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarji Olimpije nadaljujejo z gostujočo turnej. Tokrat jim bodo nasproti stali košarkarji beograjskega Partizana. Sašo Filipovski upa na boljo igro kot proti madžarskemu predstavniku.

"Zmaji" so z nepričakovanim porazom v Szolnokiju močno otežili lovljenje ciljev,a časa za objokovanje zamujene priložnosti ni veliko in pred Ljubljančani je že nov težek nasprotnik. "Na tej tekmi si želimo predvsem prikazati veliko boljšo igro, kot smo jo na zadnjem srečanju. Moramo popraviti slab vtis, ki smo ga pustili na Madžarskem," si želi drugačen obraz od svojih fantov videti Sašo Filipovski.

Manjkal bo Močnik

Tudi Partizan, ki se s 13 zmagami in osmimi porazi nahaja na petem mestu lestvice, je v zadnjem krogu klonil. V velikem mestnem derbiju jih je še drugič v enem tednu premagala Crvena zvezda (ta je bila uspešna tudi v finalu srbskega pokala), zato bodo črno-beli še bolj nabrušeni. Tako kot Olimpija je tudi Partizan pred letošnjo sezono povsem pomladili moštvo, na čelo katerega se je vrnil legendarni Duško Vujošević. Najstarejši pri črno-belih je tako s 24-leti Marko Čakarević, ki pa igra zelo malo."Od svojih igralcev želim, da odigrajo borbeno in pustijo srce na igrišču. Partizan je dobra mlada ekipa z odličnim trenerjem, ki pa ni nepremagljiva na domačem parketu. Podobno kot naša ekipa, tudi oni nimajo velikega števila izkušenih igralcev. Odlični so v skoku in igri pod samim obročem, kjer bodo imeli naši centri težko delo. Skoraj zagotovo pri nas ne bo igral Jan Močnik, ki trenutno še rehabilitira poškodbo mišice," je še o nasprotniku in težavah s poškodovanimi dejal Filipovski.

V prvem medsebojnem obračunu v Stožicah so z minimalno razliko (86:82) slavili Beograjčani, pri katerih sta takrat blestela najboljši strelec Partizana Vladimir Lučić in robustni Dejan Musli, potrebno pa je še omeniti nekdanjega "zmajčka" Davisa Bertansa in krvnika mlade reprezentance v četrtfinalu domačega evropskega prvenstva Francoza Lea Westermanna.

"Olimpija je institucija slovenske košarke"

Pred evroligaškim spopadom v ligi ABA spoštljivo o Ljubljančanih govorijo tudi pri Beograjčanih. "Olimpija je institucija slovenske košarke in kot tako jo je treba jemati resno. Njihova igra zavisi na razpoloženosti strelcev od daleč. Olimpija vedno igra dobro košarko, je močna v tranziciji in se nikoli ne preda. Če ne bi imela nekaj nepričakovanih porazov, bi bila v veliko boljšem položaju na lestvici," je dejal pomočnik Vujoševića Ante Gašić.

Olimpijo do konca rednega dela jadranskega prvenstva, vključno z dvobojem proti Partizanu, čaka še pet tekem, od tega le še dve domači.

Ne spreglejte