Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
15. 11. 2012,
22.37

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sašo Filipovski Andrea Trinchieri

Četrtek, 15. 11. 2012, 22.37

4 mesece

Filipovski: Ne bi se ustavili, tudi če bi popadali po tleh

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po zmagi proti Cantuju trener Sašo FIlipovski miri žogico in ne želi, da se ustvari evforija. Njegov kolega na klopi italijanskega moštva Andrea Trinchieri je pohvalil disciplinirano igro Olimpije.

"Čudno je zaključiti tekmo na takšen način. Nisem razumel, kaj se je zgodilo v zadnji minuti in pol. Nismo uspeli zaustaviti Blažiča. Imeli smo prednost, a se je Olimpija vrnila. Čudno je, ker bi se lahko obrnilo drugače. Zadnjo akcijo težko komentiram, ker sem bil predaleč, vendar si bom pogledal posnetek, kaj se je zgodilo. Prave energije ni bilo. Prvi polčas smo odigrali slabo. Ni lahko igrati tukaj. Moraš igrati pametno, če želiš presenetiti Olimpijo. Že Fenerbahče ni mogel razviti prave igre proti Olimpiji, ki igra disciplinirano. Page denimo 35 minut ni zadel, nato pa, ko je bilo treba, dosegel dve trojki," je po porazu z 79:81 zamišljeno sedel na novinarski konferenci trener Cantuja Andrea Trinchieri.

"To je model, ki ga skušamo vpeljati"

Čeprav je Olimpija še drugič v tej sezoni premagala Cantu, je bil povsem miren po koncu dvoboja ljubljanski strateg Sašo Filipovski: "Čestitam mojim fantom na igri. Odigrali smo na visoki ravni. Bili smo borbeni in srčni. Dali so vse od sebe. Želeli smo pustiti zadnje atome moči na parketu. Tudi, če popadamo. Uspešno smo prestali tekmo – tako energetsko kot taktično. Nismo bili sebični. To je ta model, ki ga skušamo vpeljati. Jasno je, da ne uspeva na vsaki tekmi. Pohvalil bi svoja pomočnika Alilovića in Žaklja, ki sta odlično opravila skavting. Za moje fante sem vesel, ker smo imeli zadnji mesec izjemno stresen. Mislim, da smo se veliko naučili. Včasih se je treba predati delu in verjeti vase. Ko ljudje izgubijo upanje, moraš še naprej vztrajati. Vesel sem za njih, da so na dobri poti. Ni razloga za veselje in slavje. Dobili smo dve tekmi v evroligi. Pomembno je, da se čim bolj spočijemo. Pohvalil bi Baynesa, ki ni treniral dva dneva. Prejel je blokado, da je sploh nastopil. Avstralska mentaliteta je nekaj neverjetnega. Upam, da bo lahko igral proti Partizanu, ki je robustna ekipa. Hvala publiki, ki je navijala za nas."

"Eno je proračun, drugo so izplačane plače"

Z zmago proti Italijanom zeleno-beli ohranjajo upe na TOP 16, vendar Filipovski umirja žogico. "Ne razmišljamo o tem. Realno nimamo kakovosti. Potem bo še večje število tekem, naša klop pa je kratka. Znanstvena fantastika bi bila, da se uvrstimo v drugi del in tam igramo potem spočiti. Tekem je veliko. Še enkrat poudarjam, da nimamo tako dolge klopi in izkušenj, da bi znali ločiti tekmo od tekme. Za nas je cilj vsaka zmaga v evroligi. V ligi ABA se borimo za 5. mesto. Imamo 7. ali 8. proračun v regionalni ligi. Da ne omenjam izplačil. Eno je proračun, drugo so izplačane plače. Zakaj to govorim? Zaradi miru, da se igralci lahko skoncentrirajo in niso pod pritiskom. Dobro je, da so preživeli stres in pritisk. Tako se bodo naučili živeti s tem. Vsaka šola nekaj stane. Ni bilo blizu, da bi nas vse pokosilo," je še po tekmi dejal Filipovski, ki bo skušal ekipo čim bolj spočiti za ponedeljkov derbi lige ABA proti Partizanu.

Ne spreglejte