Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 10. 2021,
18.25

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

Natisni članek

goljufija Glen Davis NBA

Sobota, 9. 10. 2021, 18.25

2 leti, 6 mesecev

Zavarovalnico oškodovali za 3,5 milijona evrov

FBI pri goljufiji zalotil 18 nekdanjih košarkarjev NBA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76
Terrence Williams | Terrence Williams | Foto Reuters

Terrence Williams

Foto: Reuters

Zaradi zavarovalniške goljufije je FBI aretiral 16 nekdanjih košarkarjev lige NBA. Zavarovalnici so izdajali lažne račune za zdravniške in zobozdravstvene storitve.

Proti osemnajstim nekdanjim košarkarjem lige NBA so vložili obtožnico zaradi zavarovalniške goljufije. FBI jih je 16 že aretiral. Ligo NBA oziroma njen zdravstveni sklad so oškodovali za okoli 3,5 milijona evrov. Vlagali so ponarejene dokumente za zdravniške in zobozdravstvene storitve. Vodja goljufije je bil Terrence Williams, leta 2009 11. izbor na naboru, ki sicer posebej uspešne kariere v dresu Netsov, Rocketsov, Kingsov in Celticsov ni naredil. 

Glen Davis | Foto: Reuters Glen Davis Foto: Reuters Med bolj znanimi košarkarji, ki jih je Williams zvabil v goljufijo, so Tony Allen (19., obtožena je njegova žena), Will Bynum, Glen Davis, Darius Miles, Sebastian Telfair in C. J. Watson. V zameno za ponarejena zdravniška spričevala naj bi Williams od njihov dobil skoraj 200 tisoč evrov provizije.

"Veriga je delovala takole: najprej je Williams priskrbel ponarejene račune za zdravniške storitve, nato je v goljufijo zvabil sostorilce, druge nekdanje košarkarje, nato pa so ti želeli povrnitev stroškov iz zdravstvenega sklada lige. Večina zahtev je bila izplačanih, saj se ni vedelo, da gre za ponarejene račune. V številnih primerih je Williams prejel delež od izplačanih zahtevkov," je pojasnila Audrey Strauss, tožilka iz New Yorka. 

Policija je zbrala dokaze, da obtoženi na datume zdravniških uslug sploh niso bili v kraju, kjer je bil račun izdan. Greg Smith, ki je v NBA igral pet sezon (za Houston, Dallas in Minnesoto), je denimo na zavarovalnico poslal račun za lokalno narkozo in zobozdravstvene usluge v ambulanti na Beverly Hillsu 20. decembra 2018. Pa je tisti dan igral košarko v Tajvanu. Za isto ambulanto in enak poseg, a z drugimi datumi so dobili tudi Glena Davisa, Anthonyja Wrotna in Tonyja Allena.

Ne spreglejte