Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 3. 2021,
20.11

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,01

3

Natisni članek

Evropski Pokal Budućnost Podgorica Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Eurocup

Torek, 9. 3. 2021, 20.11

3 leta, 1 mesec

EurocCup, 6. krog drugega dela

Nasvidenje, Evropa. Olimpija v Podgorici zapravila napredovanje.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,01

3

Budućnost : Cedevita Olimpija, marec 2021 | Izpada Cedevite Olimpije ni mogel preprečiti niti Jaka Blažič, ki je bil z 18 točkami tudi tokrat njen najboljši strelec. | Foto KK Cedevita Olimpija

Izpada Cedevite Olimpije ni mogel preprečiti niti Jaka Blažič, ki je bil z 18 točkami tudi tokrat njen najboljši strelec.

Foto: KK Cedevita Olimpija

Košarkarji Cedevite Olimpije, ki so bili pred zadnjima dvema krogoma povsem blizu napredovanja v četrtfinale EuroCupa, so doživeli še drugi evropski prvak v nizu. Proti Budućnosti bi jim v Podgorici za napredovanje zadostoval tudi poraz z manj kot štirimi točkami razlike, a so po slabi zadnji četrtini izgubili s 66:79 in se poslavljajo od Evrope. 

Budućnost : Cedevita Olimpija, marec 2021
Sportal Po bolečem porazu Olimpije: "Morali bi se ukvarjati sami s sabo"

Cedevita Olimpije, ki je na prvem medsebojnem obračunu v Stožicah zmagala s 74:71, je bila pred zadnjo tekmo proti Budućnosti, s katero je neposredno obračunala za zadnjo četrtfinalno vstopnico, v boljšem položaju. Lahko bi izgubila tudi za tri točke, pa bi napredovala, in dlje časa ji je tudi kazalo, da ji bo uspelo.

Večji del tekme sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, pred zadnjo četrtino je imela Budućnost točko prednosti, potem pa so Ljubljančani zelo slabo začeli z zadnjo četrtino in domači košarkarji so prišli do visoke prednosti. Zadržali so jo vse do konca tekme, jo še povišali in suvereno napredovali v izločilne dele. Zadnjo četrtino je Budućnost dobila s kar 21:9.

Olimpija je tako doživela še drugi evropski poraz v nizu, potem ko je na zadnji tekmi izpustila iz rok zmago nad zvezdniškim Virtusom iz Bologne, ki je bil od Ljubljančanov boljši po podaljšku.

Trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac po tekmi ni mogel biti najbolj zadovoljen. | Foto: KK Cedevita Olimpija Trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac po tekmi ni mogel biti najbolj zadovoljen. Foto: KK Cedevita Olimpija

Jurica Golemac ve, zakaj so izgubili

"Čestitke Budućnosti. Nismo se prilagodili na kriterij sojenja in na ta slog košarke. To nam je odneslo zmago. Preveč smo se ukvarjali s tem, ko bi se morali ukvarjati sami s sabo. Zaradi tega smo izgubili tekmo. Na stvari, na katere nimamo vpliva, se moramo prilagoditi. V zaključku nam je zmanjkalo nekaj energije in sape. Številni košarkarji so imeli težave z osebnimi napakami, ki so nosilce obremenjevale že od začetka srečanja, zato je bilo težko igrati," je tekmo za spletno stran ljubljanske ekipe ocenil trener Golemac.

EurocCup, 6. krog drugega dela:

Skupina G

Torek, 9. marec:
Budućnost : Cedevita Olimpija 79:66 (58:57, 38:40, 17:19)
Ejim 20, Ivanović 17; Blažič 18, Jones 12

20.30 Virtus Bologna - JL Bourg

Lestvica:
1. Virtus Bologna 5 tekem - 5 zmag
2. Budućnost Podgorica  5 - 3
------------------------------------
3. Cedevita Olimpija  5 - 3 
4. JL Bourg 5 - 0

Ne spreglejte