Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 6. 2021,
0.19

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

EuroBasket 2021

Nedelja, 27. 6. 2021, 0.19

1 leto, 2 meseca

EP v košarki 2021 (ženske), polfinale

Francozinje in Srbkinje za evropski naslov v košarki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Francija Srbija Ženska Košarka 2016 | Francozinje in Srbkinje so se uvrstile v nedeljski finale. | Foto Reuters

Francozinje in Srbkinje so se uvrstile v nedeljski finale.

Foto: Reuters

Košarkarice Francije in Srbije bodo igrale v finalu letošnjega evropskega prvenstva. V današnjem prvem polfinalu so v Valencii Francozinje premagale Belorusijo s 73:61. V večernem drugem polfinalu pa je Srbija odpravila Belgijo s 74:73

košarka, žoga, koš, igrišče
Sportal Znane so vse polfinalistke EP

Na poti do današnjega polfinala je Belorusija premagala Švedsko z 58:46, Francija pa Bosno in Hercegovino z 80:67. Danes so Francozinje po izenačenem začetku do odločilne razlike prišle v drugi četrtini. Takrat so prišle do dvomestne prednosti, ki so jo potem z nekaj manjšimi nihanji obdržale do konca, saj Belorusiji ni več uspelo zmanjšati zaostanka, da bi lahko upala na preobrat.

Pri Francozinjah se je strelsko najbolj izkazala Endene Miyem s 24 točkami, v francoski ekipi so imeli sicer precej razpoloženih igralk, saj se le dve nista vpisali med strelke. Pri Belorusiji pa sta imeli Alexandria Bentley (24 točk) in Anastazija Veramejenka (14 točk, 13 skokov) premalo pomoči soigralk.

V drugem polfinalu so igrale Belgijke in Srbkinje. Belgija je na poti do polfinala premagala Rusijo tesno s 85:83. Ruska reprezentanca pa je bila tista, ki je z zmago v dodatnih kvalifikacijah za nastop v četrtfinalu v ponedeljek premagala Slovenijo s 93:75 in tako poskrbela, da so Slovenke končale tekmovanje. Srbija pa je v zadnjem četrtfinalu po podaljšku premagala Španijo z 71:64.

Jelena Brooks je šest sekund pred koncem s prostih metov prednost Srbije povišala na 74:70, Kim Mestdagh je sekundo pred koncem s trojko sicer znižala, a je za preobrat v korist Belgije zmanjkalo časa.

V ekipi Srbije je bila najboljša Sonja Vasić s 16 točkami, osmimi skoki in tremi podajami, na drugi strani je Antonia Delaere zbrala 14 točk, osem podaj in pet skokov. Aleksandra Crvendakić je dodala 15 točk za zmagovalke, Julie Allemnad je bila z 18 točkami prva strelka tekme.

Danes so poražene četrtfinalistke odigrale še tekmi za razvrstitev. Rusija je premagala Španijo z 78:74, BiH pa na krilih izjemno razpoložene Jonquel Jones (34 točk, 19 skokov) Švedsko z 82:63. Zmagovalki sta si zagotovili vstopnici za dodatne kvalifikacije za svetovno prvenstvo leta 2022.

EP, ki je potekalo v Franciji in Španiji, odločilne tekme za medalje pa igrajo v Valencii, se bo končalo v nedeljo. Ob 18. bo na sporedu tekma za tretje mesto, ob 21. uri pa še veliki finale.

EP 2021, polfinale:

Sobota, 26. junij:
Belorusija : Francija    61:73
                         
21.00 Valencia: Belgija - Srbija

Ne spreglejte