Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
5. 9. 2015,
10.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gašper Potočnik reprezentanca Slovenija Hrvaška Ante Tomić Bojan Bogdanović

Sobota, 5. 9. 2015, 10.54

8 let

Drugi hrvaški organizator igre je visok kar 217 centimetrov

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prvi obračun evropskega prvenstva bo imel za slovenske košarkarje predznak derbi, saj jim bodo nasproti stali zelo kakovostni Hrvati, za katere imajo recept, kako jih spraviti na kolena.

Če gledamo le imena košarkarjev v slovenski in hrvaški reprezentanci, so favoriti tega dvoboja Hrvati. Imena Bojan Bogdanović, Dario Šarić, Ante Tomić, Marko Tomas, Damjan Rudež, Mario Hezonja … dajejo vedeti, da bo izbrancem Jureta Zdovca nasproti stala izredno napadalno orientirana ekipa.

Največja nevarnost bo Bogdanović, ki je v krstni sezoni lige NBA v dresu Brooklyn Nets dosegal po devet točk na tekmo. A posamezniki še ne zagotavljajo zmage, kar se zavedajo v slovenski reprezentanci, ki stavi na ekipni duh.

Za analizo prvega nasprotnika je v trenerskem štabu slovenske izbrane vrste poskrbel Gašper Potočnik: "Najpomembneje bo, da bomo nadzirali naš napad. Ne smemo izgubljati žog oziroma se odločati za hitre mete in tako Hrvatom onemogočiti možnost za protinapad, v katerem so zelo nevarni – tu najbolj prednjačita Hezonja in Bogdanović. To je ena od njihovih glavnih prednosti. V svojih vrstah imajo odlične posameznike, ki igrajo v najboljših evropskih klubih ter so tudi člani ekip v ligi NBA. Ni sporno, imajo talent in kakovost. Če bomo hoteli z njimi igrati, bomo morali biti fizično močni in agresivni."

"Čeprav se to morda čudno sliši, bo tekma s Hrvaško za nas najlažja"

Videti je, da bodo morali slovenski košarkarji pritiskati na hrvaške organizatorje igre, da bodo imeli čim več težav pri organizaciji napadov, zlasti pa upočasniti njihov tempo igre.

"Glavno nevarnost bo predstavljal Bogdanović, ki ga veliko pošiljajo tudi v globino. Pred sprejemom žoge bomo morali onemogočati lahke podaje. Ko jo sprejme, mu ne smemo dovoliti, da na svoj način izpelje napad. Tomić (v višino meri kar 217 centimetrov, op. p.) velja za njihovega drugega organizatorja igre. Ogromno ga izkoriščajo po globini. Čeprav je center, ustvarja njihovo igro in višek zase, pa tudi za soigralce. Tekma bo pokazala, kako bomo morali v določenem trenutku odreagirati," še opozarja Potočnik.

Poudarja pa, da bo tekma s Hrvati za slovenski tabor najlažja: "Čeprav se to morda čudno sliši, je res in verjetno fantje ne razmišljajo tako. Pritisk bo manjši. Če bomo proti Hrvatom uspešni, nam bo tudi na drugi tekmi proti Gruziji potem lažje."

Ne spreglejte