Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 11. 2012,
19.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Phoenix Suns

Torek, 27. 11. 2012, 19.14

8 let

Dragić pri zmagi nad Kavalirji spet prvo ime Sonc

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V noči na sredo so v NBA odigrali pet tekem. Spet je v dresu Phoenixa blestel Goran Dragić, ki je bil ob zmagi z 91:78 proti Kavalirjem prvo ime svoje ekipi.

Sonca Gorana Dragića so na gostovanju v Clevelandu z 91:78 premagala Kavalirje. Mož tekme pri Phoenixu je bil spet slovenski legionar, ki je v statistiko vpisal 19 točk, pet skokov, sedem podaj, dve ukradeni žogi in blokado. K sedmi zmagi Sonc v sezoni je 15 točk prispeval še Michael Beasley, Luis Scola pa jih je dodal še 14. Pri domačinih je bil točkovno najuspešnejši Anderson Varejao, ki je za Cleveland dal 20 točk. Phoenix je s torkovo predstavo osmim porazom dodal sedmo zmago v novi sezoni in ima na zahodu enak izkupiček kot LA Lakers in Dallas. Trener Phoenixa Alvin Gentry je bil po tekmi navdušen: "Želeli smo malo povečati ritem igre. Ko smo se v tretji četrtini končno malo zbudili, smo zaigrali odlično in vesel sem te zmage." Slovenski zvezdnik pa je prek Twitterja sporočil: "Dosegli smo prvo zmago na našem gostovanju in jutri potrebujemo še eno proti Detroitu."

Philadelphia 76ers je na domačem parketu v Wells Fargo Centru tesno s 100:98 ugnala Dallas Mavericks, najzaslužnejši za zmago je bil Evan Turrner z 22 točkami. V gosteh je Minnesota Timberwolves s 97:89 premagala Sacramento Kings, prvo ime zmagovalcev pa Tyreke Evans, ki je vknjižil 20 točk in šest skokov. Houston Rockets so prav tako slavili pred domačim občinstvom, s 117:101 so bili boljši od Toronto Raptors, izkazal se je James Harden s 24 točkami, šestimi skoki in 12 podajami. Tekma v Houstonu je bila polna emocij, saj je bila prva po smrti hčerke domačega trenerja Kevina McHalea, ki je pri 23 letih umrla zaradi tuberkuloze. Domači so zmago posvetili trenerju: "Igrali smo zanj, igrali smo za njegovo družino. Nič ni trenutno bolj pomembnega kot njegova družina. Njegova izguba je tudi naša izguba. Njegova izguba nam je dala moč in mislim, da bi bil ponosen na nas," je dejal Patterson. Igralci Houstona so nosili žalne trakove, takoj po tekmi pa so odpotovali na pogreb v Minneapolis.

Kobejevih 40 premalo

Tesen poraz v Staples Centru so doživeli Lakersi, ki so s 77:79 izgubili proti Indiana Pacers. Le razigrani Kobe Bryant, ki je gostom nasul kar 40 točk, več kot polovico vseh točk svoje ekipe, ni bil dovolj za zmago domačega moštva. Pri Pacers se je najbolj izkazal David West s 16 točkami, 10 skoki in osmimi podajami, še tri točke več je dosegel George Hill.

Ne spreglejte