Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 4. 2022,
16.19

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87

Natisni članek

Dallas Mavericks končnica poškodba Luka Dončić Luka Dončić

Sreda, 13. 4. 2022, 16.19

2 leti

Dončićeva časovnica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87
Luka Dončić | Luka Dončić je vprašljiv za prvo tekmo končnice. | Foto Reuters

Luka Dončić je vprašljiv za prvo tekmo končnice.

Foto: Reuters

Vprašanje, ali bo Luka Dončić lahko zaigral na sobotni prvi tekmi končnice lige NBA proti Utah Jazz ali ne, bo viselo v zraku do zadnjega trenutka. V vrstah Dallasa so osredotočeni na to in vse moči usmerjajo v to, da bodo čim hitreje pozdravili poškodovano mečno mišico. Na sredinem treningu je bil dobre volje, novinarji pa so ga ujeli, ko je vozil sobno kolo.

Trae Young
Sportal Upanje ohranjata Atlanta in New Orleans, dokončno slovo legende lige NBA?

Slovenski košarkarski biser Luka Dončić si je na zadnji tekmi rednega dela lige NBA poškodoval levo mečno mišico in v taboru Dallas Mavericks sta zavladala strah in negotovost.

Ob tovrstnih poškodbah ni natančno določeno, kdaj se bo košarkar vrnil v pravi pogon. Prav tako ne, ali bo mišica ob prvem večjem naporu zdržala.

Luka je medtem že opravil pregled z magnetno resonanco, ki je potrdil, da gre za tovrstno poškodbo. Kako težke narave je, pri Dallasu niso razkrili. Tudi trener Mavericks Jason Kidd je zelo skop z informacijami o prvem zvezdniku ekipe, zadnja je, da je Ljubljančan dobro razpoložen in trenira na sobnem kolesu, poroča ameriški novinar Dwain Price.

Zato vlada negotovost, ali bo Luka sposoben zaigrati na prvi tekmi končnice proti Utah Jazz, ki bo v noči na soboto. Dallas si je prvič po letu 2011, ko je osvojil edini naslov prvaka lige NBA, priigral prednost domačega terena v prvem krogu izločilnih bojev in vsi si želijo, da bi bil v pogonu tudi njihov zvezdnik.

Pri Dallasu imajo do petka zvečer čas, da sporočijo, ali bo v kadru ali ne. Ali bo zaigral v prvi peterki, pa bo znano pol ure pred tekmo.

A bodo v negotovosti tudi pri Utah Jazz, saj se zavedajo, da je igra Dallasa brez Dončića povsem drugačna, zato morajo imeti v mislih dva načina priprave na tekmo proti teksaškemu moštvu.

Real Madrid, Luka Modrić
Sportal Nad predstavo Hrvata navdušen tudi Dončić
Jason Kidd
Sportal Dončić se je skril. Kidd: "Luka je dobre volje."
Ne spreglejte