Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 1. 2018,
20.01

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,63

3

Natisni članek

Alen Omić Crvena zvezda Beograd

Sobota, 27. 1. 2018, 20.01

6 let, 3 mesece

Delije zaradi Alena Omića grozijo z bojkotom tekem Crvene zvezde

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,63

3

Alen Omić | Foto Sportida

Foto: Sportida

V Bosni rojeni slovenski reprezentant Alen Omić je sinoči odigral prvo tekmo v dresu Crvene zvezde, a del navijačev tega beograjskega kluba je našega košarkarja sprejel z žaljivim transparentom in skandiranjem: "Omić, odidi." Gre za skupino ultrasov z imenom Delije, ki je zdaj klubu sporočila, da bo zaradi Omića bojkotirala tako tekme lige Aba kot tudi evrolige.

Omić je včeraj k pomembni zmagi Crvene zvezde nad grškim velikanom Olympiacosom (89:72) v 20. krogu evrolige prispeval šest točk in šest skokov, z žaljivim transparentom, na katerem je pisalo "Šiptar, Hrvat, Balija nisu moja bratija" (v približnem prevodu Albanec, Hrvat, Bošnjak niso moji bratje), so mu delije sporočile, da v Beogradu ni zaželen.

Sam tega ni videl in tudi skandiranja ni slišal, je po tekmi pojasnjeval srbskim novinarjem: "Prišel sem zaradi navijačev. Zvezda ima najboljše navijače v zgodovini. Transparenta nisem videl, igram košarko. Osredotočen sem bil na igro in na to, da zmagamo, skandiranja nisem poslušal."

Žaljiv zapis, ki so ga zaradi slovenskega košarkarja izobesili navijači Crvene zvezde Delije. | Foto: Sportida Žaljiv zapis, ki so ga zaradi slovenskega košarkarja izobesili navijači Crvene zvezde Delije. Foto: Sportida

Večina navijačev v dvorani Aleksandra Nikolića je sicer prihod slovenskega reprezentanta pozdravila z aplavzom, Delije pa izžvižgala, a ta skupina ultrasov vztraja, da bo tekme kluba zaradi Bošnjaka v ekipi od zdaj bojkotirala. "Hvala upravi za veselje in naslove, dokler pa igra tisti, ki ne sme, na nas ne računajte," so vodstvu kluba sporočile Delije.

Omić sicer zaradi pravil Mednarodne košarkarske zveze (Fiba) o le enem naturaliziranem igralcu v vsaki reprezentanci ni bil član zlate selekcije Igorja Kokoškova, ki je to mesto ponudil Američanu Anthonyju Randolphu. Tudi z novim slovenskim selektorjem Radom Trifunovićem še nista našla skupnega jezika. Omić je bil rojen v Tuzli v BiH, v Slovenijo se je preselil z 12 leti.   
Ne spreglejte