Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
20. 2. 2015,
14.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Zoran Dragić Miami Heat Phoenix Suns Pat Riley prestop

Petek, 20. 2. 2015, 14.57

8 let

Da si je Gorana Dragića želel osvajalec naslovov v NBA, pove vse o njegovi veljavi

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zadnji dan prestopnega roka v ligi NBA je bil Goran Dragić v središču pozornosti. Zanj je vladalo neverjetno zanimanje, kar je le dokaz, kako ga v ZDA cenijo in kakšno veljavo ima.

Huh, to je bil razburljiv četrtek. Prestop Gorana Dragića in z njim mlajšega brata Zorana je v ligi NBA požel največ pozornosti. Ni še bilo Slovenca, okoli katerega bi se v košarkarskem svetu toliko vrtelo. Takšno zanimanje je za Gorana lahko le čast in potrditev dobrega dela, ki je plod vloženih naporov, da je prišel do te točke. Do točke, ko ga ceni košarkarska Amerika. In da se te povrhu vsega želi še veliki Pat Riley, ki je predsednik kluba ter trener s petimi naslovi v ligi NBA, je le dodatna potrditev, kakšno vrednost ima njegov prestop.

Po petih letih se mu spet realneje nasmiha tako želena končnica, o kateri sanja že nekaj časa. Slast igranja v njej je okusil prav s Phoenixom, pri katerem se v tej sezoni ni več lagodno počutil. Zdaj bo skupaj z Dwyanom Wadom in Chrisom Boshem tvoril izjemno nevaren trojček, ki bi lahko naredil ogromen posel tudi v izločilnih bojih, kar poudarjajo strokovnjaki onstran luže. Ob Memphisu, kjer dobro igra Beno Udrih, ima Slovenija zdaj v ognju dva kluba, ki lahko računata na podaljšano sezono v ligi NBA.

Slovenci smo lahko ponosni, da imamo v svoji majhni deželi tako velikega športnika, kot je Goran Dragić. Že to, da bo lahko poleti kandidiral za najvišjo pogodbo v vrednosti 20 milijonov dolarjev (17,6 milijona evrov bruto), pove v najmočnejši ligi na svetu veliko. O takšnih zneskih lahko razmišljajo le tisti najboljši. In Goran spada med njih.

Verjetno bo tudi on zdaj po dolgem času spet košarkarsko zadihal, saj je bil pri Phoenixu v nezavidljivem položaju. Ni igral košarke tako, kot si je želel. Pri Miamiju na mestu organizatorja igre ni gneče, kar je le dobra popotnica za nadaljevanje sezone. Da so se pri Miamiju za brata Dragić odpovedali štirim košarkarjem in še dvema izboroma na naboru, je dober predznak tudi za mlajšega Zorana, ki upa, da bo v najmočnejši ligi košarkarsko zaživel prav na Floridi.

Ne spreglejte