Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
6. 2. 2015,
10.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Beno Udrih Zoran Dragić Phoenix Suns Memphis Grizzlies končnica

Petek, 6. 2. 2015, 10.19

8 let

Da se Goran Dragić le ne bo spet znašel na napačni strani

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sezona košarkarske lige NBA je dodobra zakorakala v drugo polovico, počasi pa že nastajajo obrisi, kdo so konkurenti za vstop v končnico. Phoenix Suns Gorana in Zorana Dragića je spet na meji.

Razlika med ekipami na vzhodu in zahodu je očitna, saj so, kot že nekaj časa, zahodnjaki bolj podjetni pri zbiranju zmag, pohvalijo pa se lahko tudi z aktualnim prvakom San Antoniom.

Na odlični poti, da si zagotovi mesto v končnici in v njej tudi pusti pečat, je klub Bena Udriha. Memphis Grizzlies so tretja ekipa lige in s 37 zmagami drugi na zahodu. V zadnjem obdobju igrajo izjemno, saj so nanizali osem zaporednih zmag. Le Cleveland Cavaliers na čelu z LeBronom Jamesom jih imajo več, in sicer 11.

Do konca rednega dela morajo Grizliji odigrati še 33 tekem in pri njih ni videti bojazni, da se ne bi dokopali do izločilnih bojev.

Če pri Udrihu ni videti vprašaja, je zato pri bratih Dragić

Zato pa so tako kot lani na meji košarkarji Phoenix Suns. Trenutno so z 28 zmagami na osmem mestu, izgubili pa so na zadnjih treh tekmah. Kapetan Goran Dragić in soigralci si želijo, da bi jim letos le uspel veliki met, vendar bo do konca sezone potekal še neizprosen boj. Za Sonci namreč zaostaja velika Oklahoma, ki je večji del sezone igrala brez prvega zvezdnika Kevina Duranta – igral je le na 22 tekmah, tudi zdaj pa ima težave s poškodbo palca na nogi.

Prednost Phoenixa pred Oklahomo so tri zmage, med njima pa je še New Orleans (26 mzag), ki bo z Antoniom Davisom prav tako nevaren. Zato pa Dragić in soigralci za sedmim mestom, na katerem so aktualni prvaki iz San Antonia, zaostajajo za tri, medtem ko je Dallas na šestem mestu oddaljen že za šest zmag.

Bi pa imeli košarkarji Phoenixa povsem drugačno izhodišče, če bi bili v vzhodni konferenci, saj bi bili s trenutnim izkupičkom na šestem mestu, pred osmim mestom pa bi imeli kar sedem zmag prednosti. Le upamo lahko, da se brata Dragić ne bosta znašla na napačni strani in da bo Slovenija v končnici lige NBA imela tri predstavnike – poleg njiju še Udriha.

Ne spreglejte