SiolNET. Sportal Košarka
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Celje bi gostilo EP, vendar ne bo plačalo kotizacije

4

termometer

Župan Celja Bojan Šrot je jasno povedal, da bi bilo štajersko mesto pripravljeno gostiti eno od skupin evropskega košarkarskega prvenstva 2013. A si Celje ne more privoščiti kotizacije.

Ob prvotnem imenovanju prizorišč uvodnega dela evropskega prvenstva se je lani dvignilo kar nekaj prahu. Izvzeta sta bila Celje in Maribor, ki sta bila sama po sebi realni možnosti, vendar so na Košarkarski zvezi Slovenije izbrali sprva Koper, Jesenice, Ptuj in Novo mesto. A je dobro leto pred začetkom prvenstva postalo dokončno jasno, da dolenjska prestolnica ne bo sposobna zgraditi dvorane, najverjetneje pa niti ne Ptuj, pa čeprav se je najstarejše slovensko mesto tik pred zdajci pojavilo z gradbenim dovoljenjem, vendar brez prave finančne strukture.

Zato sta v zadnjem času spet v košarkarskih krogih postala aktualna Celje z Zlatorogom in Maribor s Taborom. "Kakšno leto nazaj je KZS izbrala mesta. Med njimi ni bilo Celje in Maribora. Odgovornost je na strani KZS. Mi imamo določeno pripravljenost. Imamo zgrajeno infrastrukturo in skoraj vse pogoje zagotovljene. Nismo pa pripravljeni plačati kotizacije za prvenstvo. Bilo je dosti neformalnih pogovorov, vendar sem jasno povedal: mesto, ki na leto nameni za vso športno dejavnost okoli 750.000 evrov, kar se morda sliši veliko, si ne more privoščiti, da bi za mednarodno sicer odmeven, vendar le petdneven dogodek namenil takšno vsoto, kar praktično nameni za celotno športno dogajanje v mestu," je o finančnih preprekah spregovoril Bojan Šrot.

Verjetno bo morala nastalo težavo z gostitelji uvodnega dela evropskega prvenstva razrešiti kar država. Dejstvo je, da naj bi bilo za izgradnjo in obnovo dvoran namenjanih okoli 6 milijonov evrov in če ob tem dodamo še podatek, da bi večino denarja prejela ravno Novo mesto in Ptuj, je jasno, da bi lahko nekako tudi iz tega naslova pokrili kotizacije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin