Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 1. 2023,
13.46

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Crvena zvezda Facundo Campazzo

Torek, 10. 1. 2023, 13.46

1 leto, 2 meseca

Campazzo kljub prepovedi igranja ostaja pri Crveni zvezdi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Facundo Campazzo Luka Dončić | Crvena zvezda bo tudi v nadaljevanju sezone lahko računala na Facunda Campazza, čeprav do konca februarja ne sme igrati na evropskih tekmah. | Foto Reuters

Crvena zvezda bo tudi v nadaljevanju sezone lahko računala na Facunda Campazza, čeprav do konca februarja ne sme igrati na evropskih tekmah.

Foto: Reuters

Argentinski košarkar Facundo Campazzo bo ostal član Crvene zvezde. Organizator igre sicer do 28. februarja ne bo smel igrati v evroligi zaradi kazni beograjskemu klubu, kljub številnim ponudbam pa se je odločil ostati v srbski prestolnici.

Crvena zvezda Cedevita Olimpija
Sportal Evroliga ostro kaznovala Crveno zvezdo, kaj bo s Campazzom?

Vodstvo košarkarske evrolige je pred tednom dni kaznovalo klub s plačilom 25.000 evrov in prepovedjo registracije novih košarkarjev ter trenerjev do 28. februarja. Vzrok za kazen so bile zamude pri izplačilih zdajšnjim in nekdanjim igralcem ter pošiljanje netočnih podatkov o poslovanju.

Crvena zvezda je decembra pripeljala Facunda Campazza, ki je pred tem igral v ligi NBA, nazadnje pri Dallas Mavericks Luke Dončića. Campazzo, ki je podpisal pogodbo do konca sezone, bo do konca februarja igral zgolj v regionalni ligi Aba.

Čeprav je imel 31-letnik po pisanju Tanjuga veliko ponudb drugih klubov, je te zavrnil. "Ostajam pri Crveni zvezdi, ostajam v tem klubu ob soigralcih, navijačih in mestu. Skupaj gremo po nove zmage," je Argentinec zapisal na Twitterju.

Iz vrst Crvene zvezde so obenem sporočili, da bodo nadaljevali boj proti zanje "nepravični kazni, ki škodi igralcem, klubu in evroligi", piše Tanjug. Prepričani so, da bo kmalu Campazzo lahko igral tudi na evropskih tekmah.

Rdeče-beli sicer v evroligi zasedajo deseto mesto z devetimi zmagami in osmimi porazi. Drevi bodo v 18. krogu gostili Real Madrid.

KK Cedevita Olimpija Yogi Ferrell Jurica Golemac
Sportal Olimpija po napeti končnici le ugnala Borac, Campazzo prvi igralec Zvezde
Ne spreglejte