Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sreda,
25. 7. 2012,
21.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jaka Blažič Union Olimpija Sašo Filipovski

Sreda, 25. 7. 2012, 21.36

8 let

Blažič: Pod Filipovskim lahko še napredujem

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za Jako Blažiča je letošnja reprezentačna akcija avdicija za EP 2013. "Pred selektorjem je treba pustiti čim boljši vtis." Nato se vrača v Olimpijo, kjer napreduje s Sašom Filipovskim.

Letošnja reprezentančna akcija slovenskih košarkarjev, ko ni velikega turnirja, le nekaj prijateljskih tekem, je priložnost za mlade talente. Med njimi je tudi član Uniona Olimpije 22-letni Jaka Blažič, ki ga je selektor Božidar Maljković na priprave poklical že lani, a nato ni odpotoval na evropsko prvenstvo v Litvo. "Vesel sem, da sem spet zraven. Letos so priprave malo krajše, le tri tedne. Upam, da se bomo dobro ujeli, da bomo dobro odtrenirali in odigrali tekme," je pogovor za Sportal začel Blažič, ki letošnjo akcijo vidi kot avdicijo za nastop na domačem eurobasketu 2013. "Vsak bo skušal dokazati, da si zasluži vpoklic tudi naslednje leto. Nekaj je izkušenih igralcev, nekaj je nas mlajših, ki še nismo tako uveljavljeni. Tako na treningih kot tekmah moramo pred selektorjem pustiti čim boljši vtis." Maljkovića zelo ceni. "Mislim, da je izvrsten trener. Za sabo ima velike uspehe. Takega trenerja moraš poslušat in upoštevat."

Novo sezono Blažič začenja zdrav, brez poškodb in dobro pripravljen. In takšnega bo potrebovala tudi Union Olimpija. Ljubljanski klub naj bi v naslednjo evroligaško sezono vstopil mlajši in bolj slovenski in tako je pričakovati, da bo imel Jaka še pomembnejšo vlogo kot lani. "Lani smo mlajši dokazali, da lahko igramo. Seveda pa se bo treba od prvih treningov naprej dokazovat, da si znova zaslužimo priložnost tudi na tekmah." Pravi, da bodo v Stožicah s treningi začeli že v začetku avgusta, sam pa se jim bo pridružil po koncu reprezentančne akcije. Veseli se, da bo še naprej delal pod trenerjem Sašom Filipovskim. "Je super trener. Lani mi je dal priložnost. Lahko rečem, da sem z njim naredil korak naprej. Drugače sem začel tudi gledati na igro. Pod njegovim vodstvom lahko vsako leto še napredujem."

Ne spreglejte