Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 12. 2020,
7.18

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,49

2

Natisni članek

poškodba Anthony Randolph Evroliga

Sobota, 19. 12. 2020, 7.18

3 leta, 4 mesece

Šok: huda poškodba Anthonyja Randolpha

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,49

2

Ameriški košarkar s slovenskim potnim listom Anthony Randolph, igralec Real Madrida in nekdaj pomemben člen v slovenski košarkarski reprezentanci, si je včeraj na tekmi proti Olympiacosu strgal Ahilovo tetivo na levi nogi in ga v prihodnjih dneh čaka operacija. To pomeni, da je sezona zanj že končana, izgubljeno pa je tudi zadnje upanje, da bi zaigral v junijskih kvalifikacijah za olimpijske igre.

Klemen Prepelič
Sportal Dober evroligaški večer Dragića in Prepeliča z napako

31-letni košarkar Anthony Randolph, ki je v 14 minutah k zmagi Reala v 15. krogu košarkarske evrolige s 86:82 po podaljških prispeval štiri točke in pet skokov, se je poškodoval v tretji četrtini.

Odšepal je s parketa in od takrat več ni igral. Kot so danes opoldne sporočili iz kluba si je strgal levo Ahilovo tetivo in ga v prihodnjih dneh čaka operativni poseg. Okrevanje bo trajalo najmanj deset mesecev. 

Španska Marca poroča, da so okoliščine Randolphove poškodbe precej nenavadne. Naturalizirani Američan naj bi namreč padel na parket, ne da bi pri tem ob koga trčil, si zvil nogo ali karkoli podobnega.

Kar naenkrat je začel signalizirati, da čuti neznanske bolečine, in ob pomoči soigralcev nemudoma zapustil parket. Glede na okoliščine so pri Marci ugibali, da bi bil razlog za bolečine lahko strgana Ahilova tetiva, kar je ena od težjih oblik športne poškodbe. Njihov sum se je danes opoldne žal tudi potrdil. 

Randolph je leta 2017 v slovenski reprezentanci prispeval pomemben delež k osvojitvi naslova evropskega prvaka. | Foto: Vid Ponikvar Randolph je leta 2017 v slovenski reprezentanci prispeval pomemben delež k osvojitvi naslova evropskega prvaka. Foto: Vid Ponikvar

Na svojega soigralca iz reprezentance se je spomnil tudi Luka Dončić, ki mu je preko družbenih omrežij zaželel naj ostane močan, in številni drugi.

To sicer ni prva poškodba Anthonyja Randolpha letos. Februarja si je poškodoval prst na levi roki in že takrat nekaj časa moral zdržati brez igranja košarke. 

Anthony Randolph
Sportal Slovenski Tonček na stranskem tiru

Ne spreglejte