Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 9. 2017,
8.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Russell Westbrook

Sobota, 30. 9. 2017, 8.09

6 let, 6 mesecev

Nov plačni rekorder v ligi NBA

Američan Russell Westbrook je postal najbolje plačani košarkar vseh časov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
Russell Westbrook | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ameriški košarkar Russell Westbrook je z NBA-ekipo Oklahoma City Thunder podpisal novo, petletno pogodbo. Ta bo 28-letnemu organizatorju igre prinesla 174 milijonov evrov oziroma 34 milijonov na leto. S tem je Westbrook postal najbolje plačani igralec lige NBA vseh časov.

Pogodba bo začela veljati v začetku prihodnje sezone, kar pomeni, da bo 28-letni košarkar iz Long Beacha v Kaliforniji, ki je bil lani izbran za najkoristnejšega igralca rednega dela sezone v lige NBA, v šestih letih zaslužil neverjetnih 198 milijonov evrov. Nova pogodba bo namreč začela veljati s sezono 2018/2019.

Westbrook je novo pogodbo podpisal prav na rojstni dan Kevina Duranta, ki je ekipo Oklahome zapustil lani, zaradi česar so mu mnogi očitali izdajstvo.

Westbrook se je svojim sledilcem oglasil z zgovornim zapisom na Instagramu. Zakaj pa ne?

 

WHY NOT??

A post shared by Russell Westbrook (@russwest44) on

"Kot sem povedal že večkrat in ponavljam tudi danes, ne obstaja mesto na svetu, kjer bi bil raje kot v Oklahomi. Imam neverjetno čast, da svojo kariero lahko nadaljujem v tem klubu, pred najboljšimi navijači in zanje, za mesto in klub naredim vse, kar je v moji moči," je Westbrook svojim navijačem popihal na dušo ob podpisu pogodbe.

Njegova statistika je impozantna, boljša od kogarkoli v najmočnejši košarkarski ligi v zadnjih 45 letih. V povprečju je dosegal 31,6 točke, 10,7 skoka, 10,4 podaje in 1,63 ukradene žoge na tekmo. Z 42. trojnim dvojčkom je postal tudi absolutni rekorder lige NBA.

Rekordni trojni dvojček za Westbrooka:

Oklahomo, ki je v pretekli sezoni izpadla v prvem krogu končnice, je pred dnevi okrepil še en zvezdnik severnoameriške košarkarske lige NBA, Carmelo Anthony, že julija pa se jim je pridružil Paul George, kar kaže na visoke ambicije kluba iz Oklahome.

Westbrooku je za novo pogodbo čestital tudi LeBron James:

Neverjetna sezona za Westbrooka

S tem tvitom jo je najbolj zgovorno povzel eden od ljubiteljev košarke: Westbrook je v zadnjih 365 dneh postavil rekord v številu trojnih dvojčkov, izbran je bil za MVP lige NBA, sprejet je bil v Hram slave v mestu Oklahoma, zaigral je v 12 reklamah, podpisal desetletno pogodbo o sodelovanju z enim od opremljevalcev, podpisal je 205 milijonov dolarjev težko pogodbo s klubom Oklahoma City Thunder, napisal je knjigo, in kar je najpomembneje, postal je oče.

Ne spreglejte