Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
6. 11. 2012,
14.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aleš Pipan Skopje

Torek, 6. 11. 2012, 14.32

8 let

Aleš Pipan: Slovenija bo blizu medalji, če bodo prišli najboljši

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Šesti, ki je v nizu premagal Uniona Olimpijo, je bil v ponedeljek MZT Skopje, na čelu katerega je Aleš Pipan. Trener makedonske ekipe je spregovoril o novem okolju, slovenski reprezentanci, EP ...

Konec minulega meseca se je Aleš Pipan usedel na klop MZT Skopja in na drugi tekmi pripeljal klub do druge zmage v sedmih tekmah lige ABA. Uspeha se je veselil v Ljubljani pri Unionu Olimpiji (64:60), ki je padla v rezultatsko krizo. "Za odhod v Skopje sem se moral odločiti na hitro. Imel sem le nekaj ur časa. V življenju moraš biti hraber. Naslednji dan sem že bil v Makedoniji. Za klub je v tej sezoni najbolj pomembno, da se izogne zadnjemu mestu in posledično izpadu iz lige. Vendarle je za Makedonce to prva sezona v ligi ABA. Okolje je košarkarsko. Imamo dobre navijače. Po evropskem prvenstvu, na katerem je bila Makedonija četrta, je evforija," o novem delodajalcu pravi Pipan.

Tako kot slovenski selektor Božidar Maljković ima tudi Pipan dvojno službo. Poleti bo namreč na evropskem prvenstvu v Sloveniji vodil Poljsko. O žrebu skupin, ki bo 18. novembra v Postojnski jami, ne razmišlja. "Nimam nobene želje. Skupine si bodo zelo blizu, ker je Slovenija majhna. Moja edina želja je, da bi vsi najboljši poljski košarkarji prišli v Slovenijo in igrali za reprezentanco. Načelno je dogovorjeno, vendar se nikoli ne ve. Nima le Slovenija težav, ampak tudi mi. Zame bo to četrto evropsko prvenstvo, na katerem bom samostojno vodil izbrano vrsto. Vem, da bom pred domačimi navijači, vendar to ne bo prednost za Poljsko. Upam, da bomo imeli majhno naklonjenost slovenskih ljubiteljev košarke. Verjamem pa, da bomo imeli dobre priprave v Sloveniji."

Aleš Pipan je kot prvi slovenski selektor popeljal našo reprezentanco med najboljših osem ekip na stari celini. V Beogradu leta 2005 je bila Slovenija šesta, ta rezultat pa je izboljšala le reprezentanca pod vodstvom Jureta Zdovca leta 2009 na Poljskem, kjer je bila četrta. In kaj Pipan napoveduje Sloveniji in Poljski? "Slovenija igra pred domačim občinstvom. Košarkarji bodo imeli velik motiv in tudi odgovornost. Medalja se napoveduje že nekaj let. Blizu ji bodo, če bodo prišli vsi najboljši. Poljska reprezentanca računa na drugi krog, če bomo kompletni. V Litvi nam je malo zmanjkalo," je za Sportal še povedal Pipan.

Ne spreglejte