Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
9. 9. 2014,
11.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Alen Omić Slovenija ZDA

Torek, 9. 9. 2014, 11.13

8 let

Alen Omić: V Španiji bomo, dokler nas ne vržejo iz hotela

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Danes bo na svetovnem prvenstvu v Barceloni na posebni preizkušnji center slovenske reprezentance Alen Omić, saj mu bodo v četrtfinalu nasproti stali orjaki iz lige NBA.

Slovenska izbrana vrsta je v letošnjem poletju na svoji koži že občutila moč Američanov. Čeprav je v pripravljalnem obdobju izgubila s 30 točkami razlike (71:101), je bila tista tekma dobrodošla za naše košarkarje, saj v današnjem četrtfinalu ne bodo imeli več treme proti igralcem iz lige NBA.

Na svoji koži so jih torej že občutili, danes ob 21. uri pa se morajo stepsti z njimi, če želijo držati priključek in upati na morebitno senzacijo. Izjemno pomembno bo, da ne bodo po nepotrebnem izgubljali žog. Pred natanko dvema tednoma so jih izgubili kar 21, znano pa je, da Američani večinoma takšne podarjene žoge izkoristijo s košem v protinapadu.

Drug pomemben segment bo skok. Američani so ga takrat dobili s 50:37, od tega pa so imeli kar 20 skokov v napadu. Vsi slovenski košarkarji bodo morali dobro zapirati prostor, saj je ravno napadalni skok drugi način, prek katerega igralci ZDA dosegajo lahke koše.

"Pred nami je ena najboljših ekip na svetu. Morali bomo biti osredotočeni. Boriti se bomo morali od prve do zadnje minute. Moja naloga je, da se maksimalno pripravim na centre, da ne bodo naredili, kar znajo. Vsi so iz krvi in mesa. Igra se 40 minut. Vso energijo bomo dali iz sebe, da bomo zmagali," pred dvobojem razmišlja slovenski center Alen Omić, ki bo danes na posebni preizkušnji, saj bo moral biti nenehno zbran na parketu dvorane Palau Sant Jordi.

Kapetanski nasvet Kapetan izbrane vrste Goran Dragić mu je dal nasvet, kako naj igra pod obročem: "Dejal je, naj naredim trik meta, da bodo poleteli, ker želijo dajati blokade. Mi smo preveč neučakani in takoj vržemo, zato bomo morali biti pazljivi in potrpežljivi. Igrati bomo morali s trezno glavo."

V Las Palmasu je Omić proti Američanom dosegel štiri točke, imel devet skokov, skupaj z reprezentanti pa je občutil kar deset blokad tekmeca, pri katerem je s petimi bananami prednjačil Anthony Davis. Naturalizirani košarkar v slovenski izbrani vrsti verjame, da bo tokrat slika na parketu drugačna, na vprašanje, kdaj se bo končala slovenska zgodba na svetovnem prvenstvu, pa je odgovoril: "Pokazati moramo, kaj znamo. Tu bomo ostali toliko časa, dokler nas ne vržejo iz hotela (smeh)."

Ne spreglejte