Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
22. 11. 2021,
9.54

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14

6

Natisni članek

Alen Omić

Ponedeljek, 22. 11. 2021, 9.54

2 leti, 5 mesecev

Alen Omić se vrača v Olimpijo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14

6

Alen Omić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Košarkar s slovenskim potnim listom Alen Omić je podpisal pogodbo s Cedevito Olimpijo in na Twitterju objavil sliko zmaja, ki je zaščitni znak ljubljanskega košarkarskega kluba.

Cedevita Olimpija : JL Bourg, EuroCup, Jurica Golemac
Sportal Debakla Cedevite Olimpije kličeta po korekcijah

Kaj kmalu lahko pričakujemo tudi uradno sporočilo Cedevite Olimpije, da je v svoje vrste pripeljala nekdanjega slovenskega reprezentanta Alena Omića.

V zadnjih mesecih je trdo delal v Domžalah pri Helios Suns in tako ohranjal stik z žogo, medtem ko je telesno po lastnih besedah dobro pripravljen: "Tri mesece sem treniral, imel sicer ponudbe, vendar ne takšne, za katere bi se ogrel. Tistih, ki so bile predaleč, nisem želel vzeti. Rad bi bil skupaj z družino. Edina stvar, pri kateri bom moral doseči napredek, je ta, da pridem v tekmovalni ritem. Pravih tekem nisem imel pet mesecev, vendar verjamem, da ga bom hitro ujel," je za Sportal povedal Omić.

V pretekli sezoni je igral za francoski Bourg, po koncu te pa se niso dogovorili za nadaljevanje sodelovanja. 216 centimetrov visoki košarkar se bo tako po šestih letih igranja v "tujini" vrnil v Ljubljano in zaigral za Olimpijo, dres katere je že nosil med letoma 2012 in 2015 ter bil s svojo energijo ljubljenec občinstva.

"Ljubljana je moje mesto. Vesel sem, da bom igral za Olimpijo. Trdo bom poprijel za delo in verjamem, da lahko pridemo med najboljših osem ekip v EuroCupu. Trenutno sta bili dve slabši tekmi, a je to v svetu športa nekaj normalnega. Ne zmaguješ vseskozi. Lani sem imel na primer izkušnjo v Franciji, kjer smo po osmih zaporednih zmagah normalno nekoliko padli in izgubili. In takrat misliš, da ne znaš igrati košarke. Enostavno moraš še naprej trdo delati in se pobrati. In zagotovo se boš. Verjamem v ekipo in Olimpijo, ki se je spremenila v organizacijskem smislu. Zdaj je na višji ravni, na ravni evroligaša," je Omić spregovoril o novem starem delodajalcu.

Njegov prihod v Stožice pa bi lahko pomenil tudi odhod katerega od centrov ljubljanskega moštva, saj imajo zdaj kar lepo število visokih košarkarjev (po novem Omić, Žiga Dimec, Zach Auguste in Jackie Carmichael). Zagotovo pa bodo morali pripeljati kakšnega dobrega organizatorja igre, potem ko so se z Marcusom Keenom dogovorili za predčasno končanje sodelovanja.

Ne spreglejte