Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 6. 2024,
14.02

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,28
Aleksej Nikolić Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Natisni članek

Sreda, 12. 6. 2024, 14.02

1 mesec, 1 teden

Aleksej Nikolić tudi uradno član Cedevite Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,28
slovenska košarkarska reprezentanca Slovenija : Zelenortski otoki SP 2023 Aleksej Nikolić | Foto FIBA

Foto: FIBA

V dresu Cedevite Olimpije bo prihodnji sezoni igral slovenski reprezentant in nosilec zlate medalje iz EuroBasketa 2017 Aleksej Nikolić, so potrdili iz ljubljanskega kluba. 

slovenska košarkarska reprezentanca trening Aleksej Nikolić
Sportal Aleksej Nikolić pred vrati Cedevite Olimpije

Članskemu moštvu Cedevite Olimpije se je pridružil 29-letni organizator igre, slovenski reprezentant in evropski prvak iz leta 2017 Aleksej Nikolić. Nikolić (191 centimetrov, letnik 1995) je do zdaj igral za Postojno, Zlatorog Laško, Spars Sarajevo, Bamberg, Baunach Young Pikes, Partizan, Treviso, Gravelines-Dunkerque, Burgos, Sassari, Brescio, Gran Canario in nazadnje francoski Élan Chalon. "Občutki ob podpisu pogodbe s Cedevito Olimpijo so odlični. Veselim se vrnitve v Slovenijo po več kot desetletju igranja v tujini, obenem bom prvič zaigral za slovenski klub na članski ravni. Zagotovo komaj čakam začetek sezone," je ob podpisu pogodbe povedal Nikolić.

"Aleksej Nikolić je igralec, ki ga poznam že kar nekaj časa. Je domač igralec, član slovenske reprezentance, odličen fant, kar je najbolj bistveno. Vsako sezono napreduje v igri, za njim pa je sijajna sezona v Franciji. Pomagal nam bo pri kreaciji naše igre. Ima dober in čvrst značaj, s svojo kakovostjo pa bo zelo pomemben člen naše ekipe," je ob podpisu pogodbe z Aleksejem Nikolićem povedal glavni trener Zmajev Zvezdan Mitrović, športni direktor Chechu Mulero pa dodal: "Pri Cedeviti Olimpiji bomo vedno skušali najti najboljše slovenske igralce, za katere vemo, da so dosegljivi, hkrati smo zanje prepričani, da lahko vplivajo na našo ekipo. Zadovoljni smo, da lahko kot novo okrepitev predstavimo Alekseja Nikolića. Je pomemben del slovenske članske reprezentance, gre za kakovostnega igralca, za katerim je zelo dobra sezona v Franciji, obenem pa karakterno predstavlja igralca, ki ga želimo videti v naši ekipi v prihajajoči sezoni."

Preberite še:

Aleksander Sekulić Luka Dončić Slovenija : Venezuela
Sportal Aleksander Sekulić o statusu Luke Dončića #video
Cedevita Olimpija Crvena zvezda Jaka Blažič Mike Tobey
Sportal Slovenski reprezentant ni več član Crvene zvezde
Slovenija Kitajska Jaka Blažič
Sportal Košarkarji po olimpijsko vozovnico brez pomembnega člena
Ne spreglejte