Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 6. 2017,
16.58

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Jure Žabjek gorsko kolesarstvo kolesarska dirka

Nedelja, 11. 6. 2017, 16.58

6 let, 7 mesecev

Žabjek v zgodovino slovenskega spusta z gorskimi kolesi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Jure Žabjek | Foto Klemen Humar

Foto: Klemen Humar

Slovenski gorski kolesar Jure Žabjek je na tekmi svetovnega pokala v spustu v avstrijskem Leogangu potrdil, da 25. mesto s prejšnje tekme na Škotskem ni bilo presenečenje. V Avstriji je danes osvojil 12. mesto, kar je najboljši slovenski moški rezultat na tekmah svetovnega pokala.

Žabjek, član slovenske profesionalne ekipe Unior Tools Team, je pred tednom dni v Fort Williamu na Škotskem končal na 25. mestu, s čimer je izenačil najboljšo slovensko moško uvrstitev na teh tekmovanjih. Enak rezultat je leta 2013 uspel tudi njegovemu klubskemu kolegu Žigi Pandurju.

"Ta konec tedna sem zamenjal kolo in sem se ga še navajal. Vesel sem, da sem se v kvalifikacijah sploh odrezal tako dobro. V soboto in nedeljo sem imel zelo dober občutek na progi, v kvalifikacijah sem bil presenečen, da mi je uspela tako dobra uvrstitev. Danes sem vedel, da lahko pridem med 20. Naredil sem majhno napako, ostalo pa je šlo zelo dobro. Zelo sem zadovoljen z današnjim rezultatom in upam, da mi bo šlo tako dobro tudi naprej," je dirko zadovoljno ocenil Žabjek.

Pandur je bil 54. Miran Vauh (Črn Trn) je bil prepočasen v kvalifikacijah.

Najhitrejši med člani je bil Američan Aaron Gwin, ki je za 1,435 sekunde prehitel Francoza Lorisa Vergierja in za 2,684 Južnoafričana Grega Minnaarja. Žabjek je bil od zmagovalca počasnejši 7,825 sekunde.

Skupno vodi Minnaar s 472 točkami, Žabjek je napredoval na 17. mesto s 182 točkami.

Žabjek je v Avstriji že na sobotnih kvalifikacijah nakazal, da dosežek s Škotske ni bilo presenečenje, saj je bil 15. | Foto: Kieth Valentine Žabjek je v Avstriji že na sobotnih kvalifikacijah nakazal, da dosežek s Škotske ni bilo presenečenje, saj je bil 15. Foto: Kieth Valentine

Nov lep rezultat je dosegla Monika Hrastnik iz ajdovskega Črnega Trna, ki je nastopila na drugi tekmi svetovnega pokala letos, prejšnji teden je škotsko preizkušnjo izpustila. V Lurdu je bila na uvodu v sezono 14., v Leogangu danes 10. Osma iz sobotnih kvalifikacij je danes za zmagovalko Britanko Tahnee Seagrave zaostala 13,276 sekunde. Druga je bila Avstralka Tracey Hannah, ki je bila od Seagravove počasnejša za 0,693 sekunde. V skupnem seštevku je Hannahova na treh dirkah zbrala 635 točk, Hrastnikova je 14. z 82.

V Leogangu je nastopil še en Slovenec. Mladinec Rudi Pintar (Sinter Brakes) ni prišel do cilja.

Ne spreglejte