Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 12. 2012,
17.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Bradley Wiggins Tour

Torek, 18. 12. 2012, 17.29

7 let, 12 mesecev

Wiggins bi prihodnje leto rad dobil Giro in Tour

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dvaintridesetletni Britanec Bradley Wiggins je potrdil, da želi v prihajajočem letu dobiti dirko po Italiji in dirko po Franciji. Zadnjemu je to leta 1998 uspelo Italijanu Marcu Pantaniju.

Pokojni Pantani je bil zadnji kolesar, ki je uspel v istem letu zmagati dirko po Italiji in dirko po Franciji. Od tega je minilo že 14 let in Wiggins bi se z zmago na obeh dirkah v isti sezoni rad vpisal v zgodovino. To je doslej uspelo le sedmim kolesarjem. Fausto Coppi (1949 in 1952), Jacques Anquetil (1964), Eddy Merckx (1970, 1972 in 1974), Bernard Hinault (1982-1985), Stephen Roche (1987), Miguel Indurain (1992 in 1993) ter Marco Pantani (1998) so imena kolesarjev katerim se želi pridružiti tudi Wiggins. ''Vedno sem si želel ponoviti zmago na dirki po Franciji. Želim braniti letošnjo zmago. Želim dobiti dirko po Italiji ter nato še dirko po Franciji. Dejali so mi, da je to nemogoče, a bi vseeno rad poskusil,'' je dejal Bradley Wiggins, ki mu 'grozi' da bo po osvojitvi naslova najboljšega športnika leta, ki se izteka, v Veliki Britaniji, povišan v naziv Sir Bradley Wiggins.

Wiggins je imel letos za seboj izjemno prvo polovico sezone. Zmagal je dirke Pariz-Nica, dirko po Romandiji, dirko Criterium du Dauphine, dirko po Franciji ter osvojil naslov olimpijskega prvaka v kronometru. ''Julija bomo videli kdo bo v najboljši formi. Dave (Brailsford, op avtorja) se bo nato odločil na koga bomo dirkali. Lahko, da bo to Chris ali pa jaz. Če bo to Chris ne vidim težav saj smo vsi profesionalci. Z veseljem mu bom pomagal. Lahko, da pred tem že zmagam dirko po Italiji, a moramo počakati, da bomo videli kaj se bo zgodilo,'' je dodal Wiggins. A vodilne vloge na Touru si močno želi tudi Christopher Froome, ki je zadnje tri velike etapne dirke, na katerih je nastopil, končal z izjemnimi rezultati. Drugi je bil na dirki po Španiji 2011, drugi na dirki po Franciji 2012 in četrti na dirki po Španiji 2012. ''Vesel sem, da se Wiggins na trening vrača z željo po dobrih rezultatih. To, da si oba želita dirkati na zmago na dirki po Franciji, so sladke skrbi. Vsekakor bomo morali dobro premisliti kako se bomo tega lotili. Vsekakor se bo Bradley osredotočil na dirko po Italiji, Froome pa an dirko po Franciji. Na koncu bodo o vlogi odločala njuna pripravljenost,'' je zaključil Dave Brailsford. Vsekakor bodo morali biti v ekipi zelo pozorni na njun trenažni proces saj si ne morejo privoščiti, da bi v želji po čim boljši formi oba 'pregorela' še pred pričetkom dirke po Franciji.

Ne spreglejte