Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 5. 2013,
8.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Po Sloveniji Vršič kronometer

Četrtek, 9. 5. 2013, 8.46

8 let

Vršič že čaka na kolesarje. Dirka Po Sloveniji bi se lahko začela že danes

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Letos bo kolesarska dirka Po Sloveniji obeležila jubilej. Že dvajsetič bodo po slovenskih cestah kolesarili slovenski in tuji tekmovalci. Organizatorji so pripravljeni na junijski spektakel.

Ob 20. obletnici kolesarske dirke Po Sloveniji so organizatorji poskrbeli, da se znova v program vrača legendarni Vršič, ki je velikokrat v zgodovini odločil zmagovalca slovenske kolesarske pentlje. In tudi letos naj bi bilo to tako. Izjemno težka 3. etapa bo prišla na vrsto v soboto, 15. junija, ko se bodo morali kolesarji najprej povzpeti iz Škofje Loke proti Sorici, nato jih čaka vzpon s približno 1000 metri višinske razlike, povsem za konec pa se bodo spopadli še z legendarnim Vršičem. In to iz smeri Bovca. Ta pot je namreč daljša kot tista iz Kranjske Gore.

Bo pa zanimivo že prvi dan, ko bo po ulicah Ljubljane znova kronometer, vendar bo letos krajši kot lanski. Pred kolesarji bo 8,8 km zaprte vožnje po slovenskem glavnem mestu. Noge ne bodo počivale niti drugi dan. Etapa se bo začela v Kočevju in po 171,3 kilometra zaključila v Višnji Gori. A se bodo morali kolesarji povzpeti tudi na Strmo Rebro (1012 m). Po kraljevski tretji etapi bo sledila še trasa po Dolenjskem. Dirka se bo zaključila po 503,5 km v Novem mestu, a z eno spremembo. V bližnji preteklosti so kolesarji prihajali na znameniti Kandijski most z desne strani, tokrat pa bo za glavne akterje dirke Po Sloveniji bolj nevarno, saj bodo nanj prikolesarili s spodnje strani. In v zgodovini so vselej sledili padci, ko so kolesarji zavijali na Kandijski most z leve strani.

Dirka Po Sloveniji bo imela predznak prve kategorije Mednarodne kolesarske zveze (UCI). Nastopili bosta dve Pro Team ekipi – Lampre in Orica Greenedge –, prvič pa bosta v Sloveniji ekipi iz Kolumbije (Colombia) in Južne Afrike (MTN-Qhubeka). Čeprav bosta le dve moštvi s Pro Team licenco, lahko pričakujemo odlično zasedbo na slovenskih cestah, saj je kar nekaj Pro Continentalnih ekip iz Italije, ki imajo v svojih vrstah odlične kolesarje.

Torej, vse skupaj se bo začelo v četrtek, 13. junija, v Ljubljani, in končalo v nedeljo, 16. junija, v Novem mestu.

Celotno dogajanje na dirki Po Sloveniji bomo tradicionalno in obširno spremljali na Sportalu. Tudi tokrat bomo pripravili veliko vsebin, nagradnih iger, ki že potekajo. Dirko bomo spremljali v živo s pomočjo sistema GPS – slednji bo omogočil, da boste videli, kje so kolesarji v danem trenutku. Ne bo pa manjkalo niti zanimivih fotozgodb, izbora najbolj simpatične hostese ... Že zdaj si rezervirajte čas, da boste med 13. in 16. junijem spremljali največji kolesarski dogodek. V živo ob trasi ali na Sportalu.

Ne spreglejte