Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 6. 2023,
13.33

Osveženo pred

10 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

Natisni članek

Tour of Slovenia Po Sloveniji Jayco AlUla

Ponedeljek, 12. 6. 2023, 13.33

10 mesecev, 4 tedne

V Slovenijo prihajajo po glavno in še druge nagrade

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49
Luka Mezgec Dirka po Sloveniji novinarska konferenca 2023 | Luka Mezgec bo imel na dirki Po Sloveniji ob sebi kakovostno zasedbo. Prav tako bo iskal svoje priložnosti. Najbolj bi mu lahko ustrezala zadnja etapa s ciljem v Novem mestu. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Luka Mezgec bo imel na dirki Po Sloveniji ob sebi kakovostno zasedbo. Prav tako bo iskal svoje priložnosti. Najbolj bi mu lahko ustrezala zadnja etapa s ciljem v Novem mestu.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kolesarska ekipa Jayco AlUla prihaja na dirko Po Sloveniji s kakovostno zasedbo. Ob našem Luki Mezgecu bodo imeli v svojih vrstah kandidata za šprinterske preizkušnje in tudi za skupno zmago. Dylan Groenewgen bo iskal dnevni uspeh v šprintih, Filippo Zana pa se bo spogledoval z zeleno majico najboljšega. A vse kaže, da bo tudi Mezgec dobil proste roke, in to povsem ob koncu.

Luka Mezgec, Dylan Groenewgen, Filippo Zana, Alessandro De Marchi, Lucas Hamilton, Jesús David Peña in Lukas Pöstlberger je sedmerica, ki bo na dirki Po Sloveniji predstavljala modre barve WorldTour ekipe Jayco AlUla.

"Za dirko Po Sloveniji imamo zelo kakovostno ekipo in pripravljeni smo zmagati na vsaki etapi. V prvih treh bomo šli v šprint z Groenewegnom, ki je v dobri formi po Kriteriju po Dofineji," je sprva dejal športni direktor Pieter Weening.

Bogdan Fink
Sportal Pred velikim izzivom za prihodnost

"Četrta etapa je rezervirana za tiste v boju za skupno zmago. Poskusili bomo z Zano, ki lahko izkoristi dobre noge z Gira. Enako velja za Pöstlbergerja in De Marchija. In tudi za Mezgeca, ki mu zadnja etapa ustreza," je dodal.

Filippo Zana bo na dirki Po Sloveniji iskal pot do skupne zmage. Na nedavnem Giru je slavil zmago v 18. etapi. | Foto: AP / Guliverimage Filippo Zana bo na dirki Po Sloveniji iskal pot do skupne zmage. Na nedavnem Giru je slavil zmago v 18. etapi. Foto: AP / Guliverimage

Dirka Po Sloveniji bo potekala od srede do nedelje, osrednji adut ekipe Jayco AlUla za skupno zmago pa bo torej Zana. Italijanski državni prvak je namreč pred kratkim na Giru osvojil 18. etapo, ki je imela gorski predznak. V velikem dvoboju je premagal francoskega kolesarja Thibauta Pinota.

"Korak za korakom sem rastel in bil dober v tretjem tednu. V dobri formi sem, zato smo se z ekipo odločili, da grem na skupno zmago na dirki Po Sloveniji," je pred odhodom v Slovenijo dejal 24-letni Zana.

4. etapa dirke Po Sloveniji
Sportal Etape na dirki Po Sloveniji 2023
Ne spreglejte