Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 10. 2013,
21.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

kolesarstvo

Petek, 4. 10. 2013, 21.02

8 let

V letu 2014 največ 18 ekip z licenco World Tour

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mednarodna kolesarska zveza je objavila seznam ekip, ki so do 1. oktobra oddale vso potrebno dokumentacijo za pridobitev licence World Tour ali profesionalne kontinentalne licenco za leto 2014.

Ekipe Ag2r-La Mondiale, Argos-Shimano, Belkin, BMC Racing, Cannondale, FDJ.Fr, Garmin-Sharp, Katjuša, Lotto-Belisol, Omega Pharma-Quick Step, Saxo Bank in Trek Factory Racing imajo veljavno licenco World Tour za leto 2014. To bodo samodejno potrdili v licenčni komisiji Mednarodne kolesarske zveze v primeru, da ekipe zagotovijo vse zahtevane pogoje (proračun, veljavne sponzorske pogodbe, bančna jamstva, vsaj deset pogodb s kolesarji, ki bodo v prihodnji sezoni člani njihove ekipe), ter v primeru, da je ekipa uvrščena med najboljših 18 na svetu. Te lestvice (športnega vidika) Mednarodna kolesarska zveza še ni objavila. Od ekip, ki jim je potekla licenca World Tour, so za novo zaprosile Astana, Europcar, Lampre-Merida, Movistar, Orica-GreenEdge in Sky. Edina ekipa, ki želi prvič pridobiti licenco World Tour, je francoski Europcar. Vodstvo je moralo za zdaj na UCI dostaviti le strukturo ekipe za prihodnje leto. Na seznamu ekip, ki si želijo licenco World Tour, ta jim omogoča nastop na vseh 28. dirkah svetovnega koledarja, jih je le 18. To je tudi zgornja meja.

Šestnajst ekip je do 1. oktobra vložilo vso potrebno dokumentacijo za pridobitev profesionalne kontinentalne licence. Ekipe, ki imajo veljavno licenco World Team za leto 2014 in katerih dokumentacija bo ustrezna, bodo v primeru, da bodo uvrščene med najboljših 18 po "športnem vidiku", 4. novembra dobile potrjeno licenco za leto 2014. O tistih, katerih dokumentacija ne bo ustrezna in ne bodo uvrščene med najboljših 18 ekip na lestvici, bo odločala licenčna komisija UCI. Ta bo odločala tudi o tistih ekipah, ki jim je licenca potekla, in o tistih ekipah, ki prvič prosijo za to licenco. S 4. novembrom bodo znane tudi ekipe, ki bodo imele v letu 2014 profesionalno kontinentalno licenco. Nova ekipa v tej konkurenci bo le avstralska ekipa Drapac, medtem ko se je ekipa Vini Fantini-Selle Italia prijavila z imenom Yellow Fluo. Sponzor Vini Fantini bo namreč v prihodnji sezoni sponzor ekipe Nippo-De Rosa, ki bo nastopala s kontinentalno licenco.

Ne spreglejte