Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 5. 2016,
16.11

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Tanja Žakelj

Nedelja, 22. 5. 2016, 16.11

7 let, 11 mesecev

Tanja Žakelj po ponesrečenem nastopu: Katastrofalno se počutim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Tanja Žakelj je na tekmi svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu v nemškem Albstadtu v disciplini olimpijski kros osvojila 40. mesto.

Žakljeva (Unior Tools Team) je štartala s številko 24, že takoj po štartu pa v gneči izgubila nekaj mest. Tudi sama je vedela, da to na tej progi še ni odločilno in nekaj časa je tudi pridobivala mesta. Nato pa se je ustavilo, znova je začela nazadovati.

Po tekmi je bila povsem odkrita: "Zelo, zelo, zelo slaba dirka in se tudi zdaj katastrofalno počutim. Nisem mogla doseči tistega, kar sem si želela. Želim vedno boljše rezultate, pa nekako ne pridem do njih. Kot da se ne bi mogla 100-odstotno 'pomatrat.' Na začetku dirke sem si slušala izboriti najboljši položaj. Na druge se nisem ozirala, bile smo dokaj skupaj in tudi vzpon v štartnem krogu ni naredil neke selekcije. Vse je bilo še dosegljivo, če bi le lahko dala kaj več od sebe, a preprosto nisem mogla."

V četrtem izmed šestih krogov je doživela še neroden padec na blatnem odseku in zletela je s proge, a bistvenega vpliva na končni rezultat to ni imelo.

Žakljevo čaka dober počitek, že jutri pa odhod v La Bresse, kjer bo prihodnjo nedeljo naslednja dirka za svetovni pokal. Ostaja optimistična in zbrana, medtem pa bo skupaj s trenerjem seveda tudi analizirala podatke z današnje dirke in skušala ugotoviti, kaj je šlo narobe.

Zmagala je Danka Annika Langvad (1:33:03), kar njena druga zaporedna zmaga, pred Švedinjo Jenny Rissveds +1:25 in Kanadčanko Catharine Pendrel (+1:36). Slovenska predstavnica, članice ekipe Unior Tools, si je nabrala vsega skupaj deset minut in 35 sekund zaostanka. Žakljeva je v skupnem seštevku 35. (76 točk), vodi Langvadova (500 točk) pred Pendrelovo (310 točk).

V kategoriji mlajših članov do 23 let sta nastopila člana ekipe Calcit Bike. Gregor Krajnc je osvojil 51. mesto, Rok Naglič pa je bil 61. Zmagal je Novozelandec Samuel Gaze.

Ne spreglejte