Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 11. 2014,
15.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Kolesarska zveza Slovenije Tanja Žakelj Luka Mezgec

Ponedeljek, 10. 11. 2014, 15.38

8 let

Tanja Žakelj in Luka Mezgec sta svežepečena kolesarja leta 2014

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska gorska kolesarka Tanja Žakelj je že vajena slavnostne podelitve priznanj kolesar leta, saj je nocoj osvojila že peti naslov. Luka Mezgec je bil za kolesarja leta razglašen prvič.

Slavnostna razglasitev najboljših kolesarjev v sezoni 2014 in največjih kolesarskih dosežkov je nocoj na Ljubljanski grad zvabila glavnino slovenske kolesarske smetane. Največ pozornosti sta požela kolesarka leta Tanja Žakelj, zanjo je to že peti naslov - ki se bo, kot je dejala s priznanjem in šopkom v rokah -, tudi v prihodnje trudila, da se kot kolesarka in kot človek čim bolj izpopolni in kolesar leta Luka Mezgec, ki se je znova izkazal v vlogi sproščenega in suverenega govornika.

"Pot ni bila lahka, a užival sem vsako uro na kolesu," je priznal 26-letni Kamničan. Zahvalil se je ženi Renati, "zato, ker mi kuha in skrbi, da nisem lačen," staršema, ker sta mu finančno pomagala in razumela odločitev, da se začasno poslovi od študijskih voda, tašči in tastu, ker razumeta, da je "kdaj utrujen in se mu ne ljubi pokositi trave," trenerju Bojanu Ropretu, ker ga je opominjal, da še ni napočil čas za zabavo, Andreju Hauptmanu, ki mu je leta 2010 odprl vrata v cestno kolesarstvo, Anžetu Bizjaku, ki ga je naučil, da mora na kolesu najprej uživati in šele nato voziti na rezultat, ekipi Giant-Shimano, ki mu pomaga z bliskovitim šprinterskim vlakom, ekipam Bambi, Sava Kranj, Radenska Rog in Calcit, kjer so ga sprejeli za svojega, trenerju Luki Želetu, ki mu še danes pomaga z nasveti in kamniškim rekreativcem, ki mu na treningih krajšajo čas. Povedal je še, da iz tedna v teden stopnjuje treninge, če "želim doseči in preseči letošnjo sezono."

Ne spreglejte