Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 7. 2016,
13.26

Osveženo pred

7 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

gorsko kolesarstvo Tanja Žakelj

Nedelja, 10. 7. 2016, 13.26

7 let, 9 mesecev

Svetovni pokal v gorskem kolesarstvu, Lenzerheide

Žakljeva letos še ni bila tako visoko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Tanja Žakelj | Foto Grega Valančič / Sportida

Foto: Grega Valančič / Sportida

Tanja Žakelj je na četrti dirki svetovnega pokala v gorsko kolesarskem olimpijskem krosu v Lenzerheideju osvojila 16. mesto, kar je po slabšem začetku sezone njen najboljši dosežek v letošnjem pokalu. Prvič v karieri je zmagala Švedinja Jenny Rissveds.

Dvaindvajsetletna Rissvedsova je pred tednom dni na svetovnem prvenstvu na Češkem osvojila mavrično majico med mlajšimi članicami, teden dni kasneje pa ugnala vse tekmice v elitni kategoriji. Švedinja je napadla v šestem krogu in na koncu prikolesarila do ene minute in osmih sekund prednosti pred svetovno prvakinjo Danko Anikko Langvad. Tretja je bila evropska prvakinja domačinka Jolanda Neff, ki je zaostala 1:32 minute.

Žakljeva iz slovenske ekipe Unior Tools je pred tednom dni v Novem Mestu pokazala, da se stvari po slabšem začetku sezone, ko je vpisala 29., 40. in 39. mesto, premikajo na bolje. Takrat je kmalu po startu padla čez tekmico in nadaljevala povsem z zadnjega mesta, končala pa na 22. mestu.

"Vesela sem, da napredujem"

Danes je sicer začela nekoliko zadržano in bila po prvem krogu 28. Nato je našla pravi ritem, iz kroga v krog pridobivala mesta in na koncu prišla do 16. mesta. Za zmagovalko je zaostala 6:16 minute.

"Vesela sem, da napredujem. Prejšnji teden sem dobila prave dirkaške občutke. Od te dirke v Lenzerheideju si nisem želela preveč obetati. Na vsaki tekmi je treba pokazati, kaj imaš v nogah. Dobro sem dirkala. Nisem zadovoljna s startom, ki mi ni uspel. Nisem se znašla. Preveč mest sem izgubila. Nato sem dirkala sama s sabo. Ko sem prišla v svoj položaj, sem vozila racionalno. Progo sem imela naštudirano. Drugo polovico dirke sem se počutila 'fajn'. Končni rezultat je še boljši kot zadnjič, upam, da bo šlo tako naprej," je po dirki menila Žakljeva.

Naslednja dirka bo čez štiri tedne v kanadskem Mont-Sainte-Annu, sledijo olimpijske igre v Riu de Janeiru tudi z Žakljevo, prvi vikend v septembru pa zaključek svetovnega pokala v Andori.
Ne spreglejte