Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 2. 2014,
15.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Andre Greipel

Četrtek, 20. 2. 2014, 15.09

8 let

Suverena zmaga Greipla, ki je novi vodilni na dirki po Omanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nemec Andre Greipel je zmagal tudi na 3. etapi 5. kolesarske dirke po Omanu (2.HC) in prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Na 2. in 3. mestu sta etapo končala Peter Sagan in Nacer Bouhanni.

Na dirki je bila na sporedu prva etapa, v kateri so na svoj račun prišli hribolazci. V zadnjem delu sta bila namreč na sporedu dva kategorizirana vzpona. A klanca nista bila dovolj zahtevna, da bi lahko odpadli kolesarji, kot sta Peter Sagan in Andre Greipel, ki se odlično peljeta tudi na pet ali šest kilometrov dolge klance. Glavnina je kmalu po začetku etape dovolila pobeg štirim kolesarjem. Kevyn Ista (IAM Cycling), Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise), Nicola Boem (Bardiani-CSF) in Martijn Maaskant (UnitedHealthcare) so sicer složno narekovali tempo v ospredju, a to ni bilo dovolj, da jih glavnina ne bi ulovila še pred začetkom zadnjega vzpona v etapi. S tem je skoraj vsa glavnina opravila skupaj, a so si nato nekaj malega prednosti prikolesarili lanski zmagovalec Christopher Froome (Sky), Fabian Cancellara (Trek Factory Racing), Peter Sagan (Cannondale) in Zdenek Stybar (Omega Pharma-Quick Step). Kolesarji ekipe Lotto-Belisol so nato poskrbeli, da so ubežnike ujeli le nekaj trenutkov po začetku zadnjega kilometra.

V ciljnem šprintu glavnine je suvereno zmago slavil 31-letni Andre Greipel, ki si je s tem uspehom znova priboril rdečo majico vodilnega v skupnem seštevku dirke. To je že njegova peta zmaga v letošnji sezoni. Od slovenskih kolesarjev je v glavnini etapo končal le Kristijan Koren, ki je zasedel 65. mesto. Borut Božič je z zaostankom dveh minut osvojil 101. mesto, medtem ko je Aldo Ino Ilešič zaostal devet minut. Dirka se bo nadaljevala v petek, ko bo na sporedu 173 kilometrov dolga etapa, v kateri bodo na sporedu štirje vzponi, od katerih so trije kategorizirani. Klanec Bousher Alamrat bo tisti, ki ga bodo kolesarji prekolesarili štirikrat. Od vrha zadnjega vzpona bo do cilja še 13 kilometrov.

Ne spreglejte