Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 8. 2018,
17.27

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

Natisni članek

Matej Mohorič Matej Mohorič Bahrain Merida

Četrtek, 16. 8. 2018, 17.27

5 let, 8 mesecev

Dirke Binck Bank Tour, 4. etapa

Stuyvenu četrta etapa, Mohorič ostaja v vodstvu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43
Matej Mohorič | Matej Mohorič tudi po 4. etapi dirke BinckBanka Tour ostaja v vodstvu skupnega seštevka.   | Foto Facebook

Matej Mohorič tudi po 4. etapi dirke BinckBanka Tour ostaja v vodstvu skupnega seštevka.

Foto: Facebook

Belgijec Jasper Stuyven (Trek Segafredo) je zmagovalec četrte etape kolesarske dirke BinckBank med Blankenbergejem in Ardooiem, dolge 165 kilometrov. Vodstvo v skupnem seštevku je obdržal slovenski kolesar Matej Mohorič (Bahrain Merida), ki ima pred Belgijcem Seanom de Biejem tri sekunde naskoka.

Današnja etapa je bila pisana na kožo sprinterjem, ki pa jim je s pobegom v končnici "smetano s torte" pobral Stuyven. Vse je kazalo, da bodo sprinterji med seboj odločali o zmagi, glavnina je Stuyvena, ta je pobegnil kilometer pred ciljem, na zadnjih metrih sicer lovila, a je Belgijec zdržal in zmagal z minimalno prednostjo pred Avstralcem Calebom Ewanom (Mitchelton-Scott) in Čehom Zdenekom Štybarjem (Quick-Step Floors).

Stuyven je imel pri pobegu tudi izdatno pomoč ekipe, saj je napadel po ovinku, ostrem kar 90 stopinj, ko so njegovi sotekmovalci popustili v pedalih in mu dovolili, da si je privozil 100 metrov prednosti. Nato je napadla predvsem ekipa Mitchelton-Scott, a je bil Belgijec v končnici premočan.

S slovenskega vidika je bil v ospredju boj za skupno zmago, kjer je Mohorič celo povečal naskok pred zasledovalci. Na tako imenovanem zlatem kilometru je Kranjčan dobil enega od sprintov in na najbolj učinkovit način odgovoril na napade De Bieja, ki je dobil prvi sprint, a je bil Mohorič tam drugi. Tretji je v skupnem seštevku Švicar Stefan Küng (BMC Racing) z 22 sekundami zaostanka.

"Uspelo mi je dobiti enega od sprintov in ubraniti majico vodilnega kolesarja, s čimer smo kot ekipa izpolnili današnji cilj. Tudi v sklepnem sprintu sem si želel uvrstitev med deseterico, a sem nekoliko prezgodaj napadel. Pomembno je, da danes nisem padel, jutri pa nas čaka nov dan," je po etapi povedal Mohorič.

Na dirki med Slovenci nastopajo še Jan Polanc, Borut Božič, Luka Pibernik in David Per.

Na dirki po Beneluksu kolesarje v petek čaka 210 kilometrov med Sint-Pieters-Leeuwom in Lanakenom.

Ne spreglejte