Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 3. 2013,
20.06

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Borut Božič Blaž Jarc Marko Kump Luka Mezgec

Torek, 19. 3. 2013, 20.06

7 let, 12 mesecev

Štirje Slovenci na dirki Dwars door Vlaanderen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na 68. enodnevni kolesarski dirki Dwars door Vlaanderen, ki bo na sporedu v sredo, bodo nastopili tudi Borut Božič, Blaž Jarc, Marko Kump in Luka Mezgec. Lansko zmago brani Niki Terpstra.

Na 194 kilometrov dolgi dirki ekstra kategorije bodo nastopili kolesarji triindvajsetih ekip. Med njimi bodo tudi ekipe Astana, NetApp-Endura, Saxo-Tinkoff in Argos-Shimano, člani katerih so omenjeni Slovenci. Dirka je glede na profil tipična enodnevna dirka, ki so spomladi na sporedu v Belgiji. Na sporedu bo kar trinajst vzponov, ki nosijo naslednja imena: Nieuwe Kwaremont, Kattenberg, Leberg, Berendries, Valkenberg, Eikenberg, Steenbeekdries, Knokteberg, Oude-Kwaremont, Paterberg, Vossenhol, Holstraat in Nokereberg. Vsekakor bralcem ta imena ne pomenijo veliko, a kolesarji, ki želijo na spomladanskih klasikah doseči dober rezultat, morajo do potankosti poznati večino omenjenih klancev. Šest izmed njih jih bo na sporedu tudi na znameniti dirki po Flandriji. Da bo dirka še težja bo zopet poskrbelo vreme saj je za jutri napovedan dež in le 6 stopinj Celzija.

Na dirke se po večkratnem zlomu nosu vrača Marko Kump. "Dolenjska puščica" bo imel ob sebi le pet moštvenih kolegov. "Želim si dirke s čim manj pretresov. Vsekakor se veselim nastopa, a ne pričakujem, da bi lahko posegel v boj za vidnejši rezultat. Najprej potrebujem nekaj dirk, da se vrnem v tekmovalni ritem," je za Sportal povedal Kump. Veliko več tekmovalnega ritma in boljšo pripravljenost imata Borut Božič in Luka Mezgec, kar sta dokazala že na nedavnih dirkah na katerih sta nastopila. "Počutje je dobro, le še tega si želim, da bi se noge dobro vrtele," je za Sportal povedal Božič, medtem ko je Luka Mezgec dodal: "Nič kaj dobrega se nam ne obeta. Ponovno bo dež in mraz." Vse boljši je tudi Blaž Jarc, ki je dirk v Belgiji že veliko bolj vajen kot Kump in Mezgec. "Zadnjih nekaj dni smo z ekipo uspeli opraviti nekaj odličnih treningov. Sem zdrav in se dobro počutim. Dejstvo glede na vremensko napoved je, da se po jutrišnji dirki ne bomo mogli izgovarjati, da takšnega vremena nismo vajeni," je za Sportal povedal Jarc.

Na dirki bo lansko zmago branil aktualni nizozemski prvak Niki Terpstra. Ob sebi ne bo imel, lani drugega, moštvenega kolega Sylvaina Chavanela. Slednji je na nedavni dirki Milano-Sanremo staknil prehlad in ne želi tvegati, da bi se mu zdravstveno stanje pred petkovo in nedeljsko dirko še poslabšalo. Tako dirka E3 Prijs Vlaanderen-Harelbeke kot dirka Gent-Wevelgem sta namreč dirki svetovnega koledarja. V točkovanju slednjih je po dirki Milano-Sanremo na 1. mestu prav Chavanel.

Ne spreglejte