Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 9. 2013,
17.03

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Milano San Remo kolesarstvo

Torek, 10. 9. 2013, 17.03

4 leta, 11 mesecev

Spremenjena trasa dirke od Milana do San Rema

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Organizatorji najdaljše klasične enodnevne kolesarske dirke Milano-San Remo so sporočili, da so spremenili traso dirke, ki bo na sporedu 23. marca 2014.

Že 105. izvedba dirke svetovnega koledarja bo dolga 299 kilometrov, kar je kilometer več, kot so bile dolge zadnje izvedbe dirke z izjemo letošnje. To je krojil sneg in kolesarji so morali v avtomobilih čez prelaz Turchino. Dirka se je nato nadaljevala in bila dolga "le" 246 kilometrov. Po kalvariji, ki so jo preživeli, so bili zmagovalci vsi, ki so dirko končali, a zmage se je lahko veselil le Nemec Gerald Ciolek (MTN-Qhubeka). Glede na novo traso ni videti, da bi se organizatorji bali, da bo sneg znova ogrozil dirko, saj prelaz Turchino ostaja v dirki. Sprememba je, da na dirki ni več vzpona Le Manie, ki ga bo nadomestil vzpon Pompeiana. Ta bo zdaj na sporedu med vzponoma Cipressa (5,7 kilometra) in Poggio. Omenjena vzpona sta bila vedno zadnja na dirki. Vzpon Cipressai je bil prvič na sporedu leta 1982, najbolj odločilen pa je zadnji vzpon na Poggio (3,7 kilometra). Ta je bil prvič na sporedu leta 1960. Od vrha vzpona je do cilja le še 6,2 kilometra, od konca spusta pa le še slabe tri kilometre. Cilj ostaja na istem mestu kot zadnja leta. Zmagovalca bodo gledalci lahko pozdravili na ulici Lungomare Italo Calvino v San Remu.

Med vzpona Poggio in Cipressa so zdaj organizatorji vrinili pet kilometrov dolg vzpon Pompeiana, katerega povprečni naklon znaša pet odstotkov. Najstrmejši deli dosegajo 14-odstotni naklon. Po spustu s Poggia sledi tri kilometre in pol ravnine, po kateri bodo kolesarji zapustili cesto Aurelia in zavili na vzpon Pompeiana. Od vrha tega bo do cilja še 20,7 kilometra. Sledil bo tehnično zahteven spust, po katerem bo na vrsti 4,4 kilometra ravnine, preden bodo kolesarji zavili na vzpon Cipressa. Od tega bo do cilja vse enako kot zadnja leta. Vsekakor nova trasa dirke obeta povsem drugačen pristop k dirki, ki ni več tako pisana na kožo šprinterjem kot do zdaj.

Ne spreglejte