SiolNET. Sportal Kolesarstvo
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenski junak petkovega dne: Če si dober, si dober

3

termometer

Najboljši slovenski kolesar v drugi etapi dirke Po Sloveniji s ciljem v Kočevju je bil Grega Bole. V ciljnem šprintu je imel nekaj smole, a je kljub temu osvojil odlično tretje mesto.

Kot je bilo mogoče pričakovati, je 160,7 kilometra dolga etapa od Ribnice do Kočevja prinesla selekcijo med kolesarji. Pričakovano je v cilj prikolesarilo 35 tekmovalcev, potem ko je glavnina ob vzponu na Strmo rebro začela razpadati na koščke.

Skupaj z najboljšimi je bil tudi Grega Bole (Vinni Fantini Nippo), ta je nato svojo priložnost iskal v sklepnem šprintu, a se mu ni najbolj izšel: "Dvesto metrov do cilja, ko sem želel šprintati, je kolesar Bardiania šel malce desno. Tam je bil tudi kolesar Columbie in moral sem upočasniti. Nato sem moral šprint začeti pravzaprav od začetka. Zadovoljen sem s tretjim mestom."

Pred etapo je poudaril, da etape ne pozna, a je skupaj s hribolazci zdržal naporen vzpon na Strmo rebro s povprečnim naklonom 8,2 odstotka. "Klanca res nisem poznal. Če si dober, si dober in slediš najboljšim. Če nisi, ti pa nič ne pomaga, da poznaš klanec do potankosti," je o trasi dejal Bole in se nato navezal na najtežji del etape: "Na klanec smo kolesarili na vso moč. Pri spustu so nas nekateri še ujeli. Nato je prišla do cilja skupina, ki sem jo nekako pričakoval. Tudi tretje mesto je lepo glede na to, kakšne rezultate dosegam letos. Ne morem prav vseh šprintov odpeljati 100-odstotno. Tudi sam kdaj naredim napako."

Pred dirko si je želel, da bi bil morda konkurenčen tudi v sobotni kraljevski etapi s ciljem na Treh Kraljih, vendar pravi, da noge po številnih dirkah, ki so za njim, niso več tako sveže, kot bi si v tem trenutku želel: "Res je, da sem bil danes v klanec konkurenčen in z najboljšimi, vendar se čuti, da mi manjka nekaj svežine. Bom jutri zjutraj videl, kako se bom počutil, in videl tudi, kako bom dirkal."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin