Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 11. 2019,
12.38

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

Erik Rosenstein Marko Baloh

Ponedeljek, 4. 11. 2019, 12.38

4 leta, 5 mesecev

Slovenca na stopničkah na svetovnem prvenstvu v 24-urnem kronometru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44
Marko Baloh | Foto Sportida

Foto: Sportida

Slovenska kolesarja Marko Baloh in Erik Rosenstein sta se uvrstila na oder za zmagovalce na svetovnem prvenstvu v 12- in 24-urnem kronometru v Borrego Springsu v ZDA. Baloh je v absolutni razvrstitvi v 24-urnem kronometru osvojil tretje mesto, Rosenstein pa je bil v 12-urnem kronometru med moškimi drugi.

Na dirki, ki pomeni zadnje dejanje sezone za ultra kolesarje, se je zbralo 200 tekmovalcev iz 12 držav. Dirka poteka s startom in ciljem v središču Borrego Springsa v ameriški zvezni državi Kalifornija in poteka 22,5 ure na 29 kilometrov dolgem krogu, v zadnji uri in pol pa tekmovalce preusmerijo na krajši krog dolžine 7,7 kilometra.

Baloh zadovoljen z zmago, malo manj s prevoženimi kilometri

Baloh je dirko v 24-urnem kronometru končal na prvem mestu v starostni kategoriji od 50 do 59 let. V absolutni konkurenci je zmagal Britanec Andy Jackson z dosežkom 849 kilometrov, pred rojakom Michaelom Broadwithom (820 kilometrov), na tretjem mestu absolutno je Baloh tekmovanje sklenil z dosežkom 790 kilometrov.

"Vesel sem, da sem sezono končal z zmago, malo manj pa zadovoljen, da mi ni uspelo ponovno preseči magične meje 800 kilometrov v 24 urah. Zaradi nekaj mehanskih problemov sem najprej izgubil stik z vodilnima, slabo počutje v drugi polovici noči pa mi je onemogočilo tudi lov na želeno razdaljo. Kljub temu sem izredno zadovoljen z zmago v kategoriji in z osvojenim tretjim mestom generalno, saj sta pred mano dva izmed najboljših svetovnih ultra kolesarjev za 24-urne dirke. Zdaj pa nekaj zasluženega počitka in potem začetek priprav na Red Bull Tran Siberian Extreme, ki je moj glavni cilj prihodnjega leta," je sporočil Baloh.

Rosenstein: Uspelo mi je skoraj nemogoče

Rosenstein, ki je bil povsem v ospredju v svoji starostni kategoriji moških kolesarjev od 40 do 49 let v vožnji na 12 ur, je v seštevku moških posamično osvojil drugo mesto. Boljši je bil Američan Yann Bertaud. Oba sta prevozila 407 kilometrov.

Rosenstein je imel en mesec pred dirko prometno nesrečo, v kateri je utrpel zlom rebra, udarec v lopatico in glavo ter dvojni zlom ličnice. A se je s pomočjo družine, prijateljev in terapevtke vrnil nazaj na kolo in odpeljal dirko.

"Na startu sem sem se kljub mrazu počutil dobro. S tekmovalci pa se nisem obremenjeval. Peljal sem tempo, ki sem si ga zastavil. Po polovici dirke sem imel manjšo krizo. S pomočjo družine in prijateljev iz Slovenije sem tudi to premagal in začel stopnjevati tempo. Zaradi nesreče in posledično primanjkljaja treningov sem veliko izgubil na hitrosti, vzdržljivost pa je ostala. Uspelo mi je skoraj nemogoče," je bil zadovoljen slovenski kolesar.

Marko Baloh
Sportal Marko Baloh drugi na dirki preko Amerike
Ne spreglejte