Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 10. 2020,
9.11

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,92

1

Natisni članek

Simon Yates Koronavirus Dirka po Italiji Giro d'Italia Giro d'Italia

Sobota, 10. 10. 2020, 9.11

3 leta, 6 mesecev

Simon Yates zaradi pozitivnega testa na koronavirus zapušča Giro!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,92

1

Simon Yates | Simon Yates, kolesar ekipe Mitchelton-SCOTT, zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus namudoma zapušča letošnjo Dirko po Italiji.  | Foto Reuters

Simon Yates, kolesar ekipe Mitchelton-SCOTT, zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus namudoma zapušča letošnjo Dirko po Italiji.

Foto: Reuters

Britanskega kolesarja Simona Yatesa ne bo na štartu današnje 8. etape Dirke po Italiji, saj je bil pozitiven na testiranju na novi koronavirus, so sporočili iz ekipe Mitchelton-SCOTT. 28-letni Yates, zmagovalec letošnje etapne dirke Tirreno-Adriatico, ki je pred začetkom dirke veljal za enega glavnih favoritov za končno zmago, je v skupni razvrstitvi po sedmih etapah zasedal zanj skromno 21. mesto.

Pri Yatesu so se simptomi novega koronavirusa, sicer zelo blagi pa vendar, pokazali nekaj ur po včerajšnji sedmi etapi Gira. V ekipi so se na to nemudoma odzvali. Yates je najprej opravil hitro testiranje, ki je pokazalo na pozitiven rezultat, tega pa je potrdilo še testiranje s PCR testom.

Testirali so tudi ostale kolesarje iz ekipe Mitchelton-Scott in člane spremljevalnega osebja, vsi testi so bili negativni. To pomeni, da bodo ostali kolesarji iz omenjene ekipe danes dirko nadaljevali, medtem ko Yates, ki so ga takoj osamili v enoposteljni sobi, nemudoma odhaja domov.

Yates je prvi kolesar, ki je moral tritedensko dirko zapustiti zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus. Na Touru je podobna usoda doletela nekaj članov spremljevalnega osebja iz različnih ekip.

Sportal Nov dan, nova zmaga francoskega asa

Na Giru so se odgovorni odločili za blažjo različico ukrepov kot na Touru, kjer je veljal protokol, da bi morala celotna ekipa, ki bi v razponu sedmih dni v svojih vrstah imela dva pozitivna primera novega koronavirusa, nemudoma odpotovati domov. Na italijanski pentlji za zdaj velja, da mora domov samo okuženi, pri ostalih pa bodo testiranje še dodatno okrepili.

Yates je pred začetkom dirke veljal za enega glavnih favoritov za končno zmago, a se mu dirka v prvem tednu ni preveč posrečila. Po sedmih etapah je v skupni razvrstitvi zasedal zanj skromno 21. mesto. Za vodilnim Portugalcem Joaojom Almeido (Deceuninck-QuickStep) je zaostajal že skoraj za štiri minute.

To je že drugo slovo enega od favoritov na letošnjem Giru. Za Valižana Gerainta Thomasa iz ekipe Ineos Grenadiers je bil usoden grd padec, ki ga je zakrivil bidon na cestišču.

Danes je zaradi hudoh poškodb po včerajšnjem padcu odstopil tudi Patrick Gamper iz ekipe Bora-hansgrohe.

Ne spreglejte