Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 3. 2017,
16.58

Osveženo pred

7 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Rok Korošec Matej Mugerli

Sreda, 1. 3. 2017, 16.58

7 let, 1 mesec

Roku Korošcu enodnevna dirka Trofej Umag

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Rok Korošec | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Slovenski kolesar Rok Korošec je zmagovalec enodnevne kolesarske dirke Trofej Umag, ki se je po 154 kilometrih končala v Stela Marisu. Član avstrijske ekipe Amplatz-BMC je bil močnejši od Italijana Filippa Fortina, zmagovalca nedeljske Velike nagrade Izole, in Novozelandca Alexa Frama. Žiga Jerman iz Roga Ljubljane je osvojil peto mesto.

"Dirka je bila od začetka mokra, malo je padal dež. Potem pa sonce in suha cesta v nadaljevanju. Trije kolesarji so bili v begu od začetka, ubežniki so imeli dva kroga pred koncem tri minute prednosti. Matej Mugerli je zbral fante, da so začeli loviti, ujeli smo jih 10 km pred ciljem. Na koncu sem se moral sam znajti, ostal sem brez sotekmovalcev iz ekipe, ker so vsi vlekli, da so združili skupino. Štirje so začeli sprintati malo hitreje, na koncu v zadnjem kilometru, ki je bil bil krožen, se je pojavila manjša luknja. Dolgo sem čakal s sprintom in za malo mi je uspelo. Brez fantov iz ekipe mi ne bi uspelo," je povedal Korošec, ki je postal četrti Slovenec z zmago na dirki Trofej Umag. Leta 2013 je na prvi izvedbi dirke slavil Aljaž Hočevar, leta 2014 Matej Mugerli, leta 2015 Marko Kump, slovenski niz je lani prekinil Nemec Jonas Bokeloh.

Za prvo zmago je potreboval tri dirke

Korošec je za prvo zmago v dresu nove ekipe potreboval tri dirke, na enodnevni dirki v Poreču je bil 23., v nedeljo v Izoli pa je osvojil 75. mesto.

Korošec je bil do leta 2014 goski kolesar, leta 2013 je osvojil državni naslov v olimpijskem krosu, nato pa se preselil med cestne kolesarje. Do letošnje sezone je nosil dres Roga Ljubljane, nato pa se preselil v Amplatz-BMC, kamor ga je pripeljal Luka Žele, ki je športni direktor avstrijske ekipe. Za Amplatz-BMC kolesarita še dva Slovenca Matej Mugerli in Andi Bajc.

Korošec in Jerman sta bila edina Slovenca v prvi deseterici, na 17. mestu je končal še en mladi član Roga Ljubljane Tadej Pogačar.

Ne spreglejte