Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 3. 2016,
14.30

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Kristijan Koren Luka Mezgec

Torek, 8. 3. 2016, 14.30

8 let, 2 meseca

Roglič že na tretji dirki glavni adut svoje ekipe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V sredo se v Lido di Camaioreju začne dirka od Tirenskega do Jadranskega morja, ki bo štela za svetovno kolesarsko serijo. Na štartu so trije Slovenci: Luka Mezgec, Kristijan Koren in Primož Roglič.

Tehnični direktor LottaNL-Jumba Nico Verhoeven je razkril, da bo njegova ekipa na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja igrala na tri karte. V sprintih, po njegovem mnenju so zanje tri priložnosti, bodo skušali čim boljši rezultat narediti z Morenom Hoflandom in Tomom Van Asbroeckom, v boju za etapne zmage z Enricom Battaglinom, mož za skupno razvrstitev pa bo Primož Roglič.

Še lani član novomeške Adrie Mobil je v sezoni 2015 z odličnim dirkanjem prišel do pogodbe z ekipo svetovne serije, dobil priložnost pri LottuNL-Jumbo že na prvi dirki svetovne serije v Avstraliji, ki jo zaradi padca ni dokončal, nato pa se dokazal na dirki po Algarveju, kjer je osvojil končno peto mesto ter se enakovredno kosal z najboljšimi kolesarji sveta.

"Radovedni smo, če lahko Primož nadaljuje s takšnimi predstavami, kot jih je kazal na dirki po Algarveju," pravi za spletno stran nizozemskega moštva Verhoeven, Roglič pa je dodal: "Menim, da bo vse dobro. Nisem živčen. Vem, da sem dober, to bi kar se da najbolj rad dokazal sebi. Ciljam na dober rezultat v skupni razvrstitvi. Peta etapa bo odločilna. Ekipna vožnja na čas pa bo zame nekaj novega, toda nisem zaskrbljen. O dirki od Tirenskega do Jadranskega morja ne vem veliko, razen, da gre za težko dirko. Zame je letos vse novo, toda to je tudi dobro zame. Ničesar se ne bojim." Ob Rogliču bosta kot Slovenca nastopila še Luka Mezgec in Kristijan Koren.

Na dirki bodo sicer nastopili številni zvezdniki svetovnega kolesarstva, kot so svetovni prvak Slovak Peter Sagan, Italijan Vincenzo Nibali, Američan Teejay Van Garderen, Kolumbijec Rigoberto Uran, Britanec Mark Cavendish, Nemec Tony Martin, Francoz Thibaut Pinot, Švicar Fabian Cancellara ...

Ne spreglejte